Öttusa ob az Eb előtt

Budapest, 2015. július 21., kedd (MTI) – Szombaton és vasárnap rendezik meg az öttusázók Nu Skin országos bajnokságát, mely az utolsó felmérő lesz az augusztusi, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság előtt.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta, hogy 33 férfi (9 külföldi) és 26 női (2) versenyző áll rajthoz a hétvégén. Megjegyezte, hogy nagyobb külföldi érdeklődésre számítottak, a két címvédő, Alekszejev Tamara és Kasza Róbert ugyanakkor ott lesz a rajtnál.

Az Eb-felkészülés a szakember szerint jól halad, a bajnokság után azonnal magaslati edzőtáborba utaznak a válogatottak, ahol augusztus 13-ig készülnek a nyolc-nyolc olimpiai kvótát kínáló angliai kontinensviadalra.

Kármán Sándor versenyigazgató kiemelte, hogy ezúttal szakítanak a megszokott lebonyolítással, nem egy-egy nap jut a két nem versenyére, hanem szombaton mindkét mezőny teljesíti a vívást és a lovaglást, míg a vasárnapi program az úszás és a kombinált szám lesz. A változást azzal indokolta, hogy mivel a válogatottak hétfőn elutaznak az edzőtáborba, szerették volna, ha az előző napon nem késő estig kell versenyezniük, ezért bontották meg a számokat. Így vasárnap kora délután már bajnokot avatnak mindkét nemnél.

Az ob-nak a Nemzeti Lovardában sorra kerülő lovaglás kivételével a BHSE Dózsa György úti sporttelepe ad otthont.

Horváth Edit, a névadó szponzor Nu Skin Eastern Europe Kft. pr-koordinátora a sajtótájékoztatón elmondta: cégük második éve hivatalos támogatója a szövetségnek és a tapasztalatok azt bizonyítják, jól döntöttek, amikor az egyik magyar sikersportág mellé álltak.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából


hirdetés
hirdet�s