Otthonszülések éjszakája Borsodban

Akt.:
Két otthonszülés is történt Borsodban - illusztráció
Két otthonszülés is történt Borsodban - illusztráció
Borsod-Abaúj-Zemplén – Két otthonszülés is történt kedd este megyénkben. Az Országos Mentőszolgálat információi szerint két különböző településen történt az egyébként ritkaságnak számító eset.

Mindkét helyen egészséges csecsemők születtek, a mentők ellátták az újszülötteket és az édesanyákat is.

Súlyos gyalogosgázolás

Ezen túl még egy gyalogosgázoláshoz riasztották a mentőket: Miskolcon egy férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A mentők tájékoztatása szerint kedden kevesebb riasztást kaptak, mint hétfőn.

Avartűzhöz vonultak

A katasztrófavédelem megyei igazgatósága jelentősebb esetről nem tudott beszámolni. Mint megtudtuk, három avartűzhöz kellett vonulniuk a tűzoltóknak, illetve két műszaki mentéshez kérték a segítségüket.

ÉM


rendorseg-szirena
Borsod-Abaúj-Zemplén - Két kislányt gázolt el egy személygépkocsi hétfőn délután Emőd belterületén. Az egyikük súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt intenzív osztályra szállították, másikuk könnyebben sérült, őt a gyermeksebészetre vitték. Erről tájékoztatta lapunkat kedd reggel Üveges...

Az ilyen helyzeteket sokszor meg lehetne előzni a tűzrendészeti szabályok betartásával
Borsod-Abaúj-Zemplén - Nagy bajt okozhatnak a lépcsőházakban szabálytalanul tárolt dolgok. „Miskolcon mintegy 36 ezer panellakás lakás van, azaz tíz lakos közül hatan ilyen épületben élnek – vázolta fel a probléma gyökereit Dócs Róbert ezredes, a Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője....