Otthonról hordják az ebédhez valót a nagybárkányi konyha dolgozói

Otthonról hordják az ebédhez szükséges alapanyagokat a nagybárkányi konyha dolgozói. Az intézmény kamrája azért üres, mert az önkormányzat anyagi gondokkal küszködik, a beszállítóknak is tartoznak, így nem tudnak újabb árut rendelni.

Az ebédlőben 102 gyerek étkezik, sokan közülük hátrányos helyzetűek és csak ott esznek meleg ételt.

Boros Józsefné a konyha vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: például teát, cukrot, étolajat és tojást vitt már be az óvodásokat és iskolásokat ellátó konyhára. A raktár teljesen kiürült. Szeginé Istitórisz Mária élelmezésvezető hozzátette: a beszállítói tartozások miatt utoljára szeptemberben tudtak árut rendelni, de az már elfogyott. Péteken még tudnak főzni, de hétfőn már biztosan nem.

Dombovári Edina polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: az önkormányzat kasszája üres, nehéz anyagi körülményeket örökölt az előző képviselő-testülettől. Most sakkoznak a számlákkal és megpróbálják rendezni az adósságokat. A konyhán kialakult helyzetet most úgy próbálják meg áthidalni, hogy karitatív szervezeteket keresnek meg, valamint élelmiszer előállító- és forgalmazó cégektől kérnek segítséget. Legfőképpen tartós élelmiszerre: tésztára, lisztre és cukorra lenne szükség.
– Független Hírügynökség –