Otthonában rabolták ki az idős edelényi férfit

Akt.:
Edelény – A rendőrök három órán belül elfogták annak a társaságnak a két tagját, akik edelényi lakásában raboltak ki egy idős férfit.

Rablás és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Edelényi Rendőrkapitányság M. Iván 33 éves edelényi és L. László 27 éves tornanádaskai lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. március 7-én 18 óra körüli időben M. Iván, B. Csaba és még két társuk bekopogtak egy edelényi családi házba, majd az ajtót kinyitó házigazdát az egyik szobába taszították, ahol bántalmazták és értékeit követelték tőle.

Az elkövetők végül némi készpénzzel és egy televízió készülékkel menekültek el.

A rablók távozása után a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett sértett egy helyi benzinkútra ment és ott kért segítséget.

A rendőrök az üzemanyagtöltő-állomásról tett bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek és három órán belül azonosították, illetve elfogták a bűncselekményt elkövető csoport két tagját, míg másik két társukat jelenleg is keresik.

A nyomozók az eltulajdonított és időközben már értékesített televíziót is megtalálták, azt tulajdonosának visszaadták, míg M. Ivánt és B. Csabát bűnügyi őrizetbe vették, továbbá a Kazincbarcikai Járási Ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés


hirdet�s