Otthon maradt az engedély, elmaradt a Vegyész kupameccse

Akt.:
Otthon maradt az engedély, elmaradt a Vegyész kupameccse
Kazincbarcika, Szolnok – Elmaradt a Vegyész RC Kazincbarcika szerdára kiírt Magyar Kupa mérkőzése.


A kiírás szerint 18 órakor kezdődött volna a Openhouse Szolnoki RKSI – VRCK negyeddöntő „odavágó”, az el sem kezdődött összecsapást azonban már háromnegyed hatkor „lefújták”.

Elcserélte

– Otthon maradt a Magyar Kupa játékengedélyünk – mondta Dudás András, a Vegyész RC Kazincbarcika ügyvezetője. – Pontosabban fogalmazva az NB I-es, úgynevezett kollektív engedélyt (amely nem azonos a sportorvosi igazolásokkal, mert azok rendben voltak – a szerk.) vittem magammal és nem a kupás papírt. Ezt a szövetség állítja ki minden mérkőzéssorozatra. Ilyen még nem fordult elő velem soha a hosszú pályafutásom során, a történteket nagyon sajnálom. Szolnokon, amikor észleltem a bajt, már nem tehettem semmit, hiszen a két város közötti távolság mindent eldöntött.

A szakembertől megkérdeztük, hogy a mai világban, amikor pár pillanat alatt elektronikusan bármi megoldható, nem próbálkoztak-e például az okostelefon adta lehetőséggel, mire Dudás András így felelt:

– Igen, ez a kívülállókban joggal merülhet fel, de az a baj, hogy csak és kizárólag az eredeti érvényes, a játékvezetők mást nem vehetnek figyelembe. Így nem lehet a csapatengedélyt lemásolni, lefényképezni, vagy faxon küldött papíron bemutatni. Azaz a dokumentum hiányában eleve „halálra” voltunk ítélve.

Fordult a kocka

Az Openhouse Szolnoki RKSI játék nélkül 3:0-ra diadalmaskodott és ezzel a továbbjutás várományosává lépett elő. A visszavágó vasárnap 18 órától lesz a Don Bosco Sportközpontban, s lehetőségükről Dudás András így beszélt:

– Nekünk először 3:0-ra kell győznünk, majd jöhet az aranyszett és abban is diadalmaskodnunk kell. Mindezek érdekében én leszek az, aki a legjobban szorítani fog. Arra kérem a fiúkat, hogy javítsák ki a hibámat, és ha helyrehozzák a technikai malőrömet, ígérem, hogy valamilyen formában meg fogom nekik köszönni.

…vagyis kettős téttel bír a második felvonás.

ÉM-KT