Ott és úgy már biztosan nem lesz várfürdőnk

Az enyészet uralkodik a volt Diósgyőri Várfürdőben
Az enyészet uralkodik a volt Diósgyőri Várfürdőben - © Fotó: ÉM
Miskolc – A miskolci közmeghallgatáson is szó volt az egykori várfürdőről.

Dr. Kriza Ákos polgármester vezetésével tegnap reggel tartotta szokásos éves közmeghallgatását Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. Részt vettek rajta a város vezetői, a közgyűlés tagjai és a város önkormányzati intézményeinek és cégeinek vezetői. Az alapelv szerint a közmeghallgatáson a város polgárai és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű ügyben szólalhatnak fel. Egyedi hatósági ügyekben nem adható szó.

Bizonyossá vált, hogy eredeti helyszínén nem lehet újranyitni a várfürdőt.” Dr. Kriza Ákos

Mint megtudtuk, tizenhárman jelezték hozzászólásukat a közmeghallgatáson, de többen – előzetes jelentkezésük ellenére – nem jöttek el. Minden felszólaló számára három perc állt rendelkezésre mondandójára.

Bizonyossá vált

Szó volt a Diósgyőri Várfürdőről, amelyet a vár és környéke rekonstrukciója, fejlesztése kapcsán zártak be. Most – az újranyitást szorgalmazók nevében – Bucsay István szólalt fel, mondván: sokaknak a várfürdő megmentése a szívügyük. Elmondta, hogy dr. Kriza Ákos polgármester négy évvel ezelőtt azt ígérte, hogy a vár felújítását követően a fürdőt és a hozzá tartozó különleges környezetű szaunát visszakapja a közönség. Befejeződött a vár felújításának első szakasza, elkészült a Lovagi Tornák Tere, de a fürdőről semmi hír.

Dr. Kriza Ákos polgármester elmondta, hogy teljességgel bizonyossá vált, hogy eredeti helyszínén, vagy a közelben nem lehet újranyitni a várfürdőt. Újabb fejlesztés előtt áll a vár és környéke és ez kizárja a lehetőséget. A miskolciaknak azonban rendelkezésére áll a selyemréti és a tapolcai strandfürdő. Mindkettő esetében nagyon komoly fejlesztések kezdődtek el.

ÉM-SZB


Illusztráció
Miskolc - Dr. Kriza Ákos polgármester vezetésével közmeghallgatást tartott Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. Részt vettek rajta a város vezetői, a közgyűlés tagjai és a város önkormányzati intézményeinek és cégeinek vezetői. 8:43 A Magyar Marketing Szövetség pályázatán Mis...