Ötpróba: gazdára találtak az első ajándékok

By Szűcs István
Akt.:
Tekernek a bringások
Tekernek a bringások
Szirmabesenyő – Az „EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012” elnevezésű szabadidősport rendezvénysorozat szombaton Szirmabesenyőben a kerékpáros próbával folytatódott.

A kerékpáros próbát rendező Kis-Galya KSE tagjai a Szirmabesenyői  Általános Iskolában várták a próbázókat, akik közül 179 sportember élt a pontgyűjtés lehetőségével. 
A legtöbben a 40 km-es közepes és a 80 km-es nagypróbát választották, míg a kevésbé felkészültek a 19 km-es kispróba pályáján tekerhettek.  Az iskolák versenyében a miskolci alapfokú tanintézetek közül a Kaffka és a Hunyadi, továbbá a Kistokaji Általános Iskola, míg a középiskolák közül a Bláthy és a Gábor Áron érkezett a legnépesebb csoporttal. A TVK-Mali Triatlon Klub Filep Csaba vezette utánpótlás korosztályos sportolói szintén szép számban tekertek a Szirmabesenyő környéki települések között. Odafelé erős hátszél, vissza erős szembeszél, egész idő alatt pedig forró, nyárias idő jelentett külön kihívást a bringásoknak.
A 80 km-es nagypróbát a miskolci Szűcs Rajmund teljesítette a leggyorsabban, neki 2:28 órára volt szüksége a célba érkezéshez. A nagypróbázók között ajándéksorsolás volt. A Soproni jóvoltából a célban és a nagypróba fordítójában alkoholmentes sört is kaptak a résztvevők.
A 10 pontot összegyűjtő sportolók közül ötvenen átvehették a helyszínen az első ajándékot, az egyedi emblémával ellátott kulcstartót.

Folytatás a Hegyi Maratonon!

A következő pontszerző esemény a július 2-án, Miskolcon megrendezendő 19. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny, ahol a futásé a főszerep. Mivel ez a verseny hivatalosan nem része az 5próbás sorozatnak, ezért a pontvadászoknak érdemes tájékozódniuk a nevezésről, a pontokról a www.hegyimaraton.hu honlapon. 
További információt a www.kisgalya.hu és a www.otproba.hu honlapokon olvashatnak az érdeklődők, illetve ugyan erre a célra a 30/928-4233-as telefonszám is rendelkezésre áll.

– SZIS –