Ötöslottó: Mire lenne elég a három és félmilliárd?

Ötöslottó: Mire lenne elég a három és félmilliárd?
Ötöslottó: Mire lenne elég a három és félmilliárd?
Budapest – Ötöslottó: 3 milliárd 545 milliónál tart a főnyeremény.

Az ötöslottó várható főnyereménye ezen a héten 3 milliárd 545 millió forint. Ha lesz, és csak egy nyertes lesz, a szerencsés játékos nagyjából ennyi pénzzel számolhat. Az emberek többsége számára ez szinte felfoghatatlan összeg.

Sokan eljátszanak a gondolattal mire is lenne elég ez a három és félmilliárd? Legnagyobb névértékű bankjegyünk a 20 000 forintos, e bankjegyből 177 250 darab tenné ki a nyereményt. A Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatóságától kapott információ szerint a bankókat hosszában egymáshoz illesztve közel 28 kilométeres pénzösvényt rakhatnánk ki. Ez – ha már olimpiai évben vagyunk – a maratoni táv kétharmada, illetve 70 kört jelentene a futópályán. Amennyiben feltornyoznánk, bőven, két-három szinttel egy szabvány tízemeletes lakótelepi ház fölé magasodna. Lapjával egymás mellé helyezve befedne egy kézilabda-, egy kosárlabda-, egy teniszpályát és még egy uszodát is.

11 millió villamosjegy

Fizethetnénk belőle hazánk minden lakosának egy hangulatos sörözőben egy-egy korsó „folyékony kenyeret” (a kiskorúaknak természetesen alkoholmentest), vagy vásárolhatnánk számukra az igaziból, a dagasztottból fejenként egy kilónyit. A gyermeknapot 20-30 millió gombóc fagyival ünnepelhetnénk. Az éppen aktuális ártól függően mintegy 8 millió liter üzemanyagot tankolhatnánk autóinkba. Igen, az autóinkba, abba az ezer középkategóriás, de nívós és megbízható járgányba, amelyet a nyereményből vehetnénk. Vagy inkább 200-300 lakásra költsük a pénzt? Esetleg 11 millió villamosjegyre? S ha a sikeren felbuzdulva és az örömtől megszédülve kedvünk támadna nagyban lottózni, azon melegében 15 millió ötös alapjátékot fizethetnénk be. De ez már tényleg túlzás lenne…

ÉM-BGYTovábbi hírek a Magyarország kategóriából