Ötös került a bizonyítványába

Nagy Dávid
Nagy Dávid - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – Fél éve, még a Tarpa ellen volt utoljára eredményes.

Egy döntetlen és egy vereség után megszerezte tavaszi első győzelmét az Ibrány megyei első osztályú csapata, a Tiszavasvárinak gurítottak egy hetest. A sikerből oroszlánrészt vállalt a mérkőzésen öt találatot jegyző Nagy Dávid. A harminc­éves játékos hosszú utat járt be, mielőtt Ibrányba igazolt, a Nyíregyháza Spartacusban eltöltött idő után három idényt húzott le Hajdúböszörményben, majd öt szezont töltött Nyírbátorban, legutóbbi állomáshelye pedig Tiszaújváros volt.

Négyet lábbal, egyet fejjel

– Nem volt még olyan mérkőzésem, amelyen ötször voltam eredményes, talán felkészülési meccsen, de erre nem emlékszem pontosan. Bajnokin sikerült már négyszer betalálnom, még Nyírbátorban, NB III.-as összecsapáson egy 6–2-es siker alkalmával. A vasárnapi egy olyan mérkőzés volt, amelyre úgy mentünk ki, hogy csak a győzelem az elfogadható és hogy minél több gólt rúgjunk, hogy mindenkinek jöjjön vissza az önbizalma. Kicsit döcögősen indult a találkozó – eleveníti fel a történteket Nagy Dávid. – Több helyzetet is kihagytunk, de szerencsére kétszer is betaláltam, így előnnyel tudtunk fordulni. A második félidőben aztán szinte percek alatt eldöntöttük a találkozót, hat perc alatt sikerült három gólt is rúgnunk. Ezután sem álltunk vissza, mentünk tovább, és a végén még dupláztam. Az első négy gólt lábbal rúgtam, az utolsó viszont egy fejes volt. Kiss Tamás egy szép csellel becsapta védőjét, majd beívelte a labdát középre, én pedig a rövid saroknál átfejeltem a kapus felett a hosszúra.

Tartaná formáját

– Nagyon jókor jöttek ezek a találatok, mert sérülésem miatt körülbelül fél éve, még a Tarpa ellen voltam utoljára eredményes bajnoki mérkőzésen. Remélem, hogy ezt a formát a csapat és én is tudjuk tartani, mert fontos mérkőzések előtt állunk.

Nagy Dávid ezzel a parádés hétvégi teljesítményével utolérte a góllövőlista éllovasát, a baktai Toldi Andrást.

BB

Címkék: , ,