Ötödik lett a miskolci tájfutó a Földeák-Hagymatikum Kupán

Miskolc – Már harmadik éve rendezik meg a Földeák-Hagymatikum Kupa tájfutó versenysorozatot, de a miskolci Életműdíjas Európa-bajnok rádiós tájfutó Kovács Attila Gábor most indult először rajta.

A korábbi kétoldali lágyéksérvműtéte után, két jókora vágással a hasfalán ugyanis éppen megfelelőnek találta a légvonalban 1,7–2,3 kilométer közötti hosszúságú pályákat. A négy rövidtávú futam közül szombaton az első, Földeák közelében erdei terepen, a második a községben, majd vasárnap a harmadik a Maros Kalandparkban, az utolsó pedig a híres makói Hagymatikum Gyógyfürdő környékén és a református városrészben zajlott. A futóedzéseit még csak március elején kezdő sportoló fizikailag nem erőlködve, inkább a pontos tájékozódásra koncentrálva mind a négy futamot, s így az összetettet is megnyerte az M65 kategóriában, igaz, erős vetélytársai nem indultak.

Annál keményebb ellenfeleket kapott egy hét múlva Bátaapátiban az országos hosszútávú bajnokságon. Egész téli alapozásának kényszerű kihagyása ellenére, mondhatni emlékezetből futva az ötödik helyet szerezte meg a 24 fős F65 kategóriában.

ÉM