Ötmilliárd a Diósgyőri várra. Pontosan mire?

Akt.:
Az újjáépített vár sok program helyszíne
Az újjáépített vár sok program helyszíne - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A terveket szeptemberben ismerhetjük meg, tájékoztatta portálunkat az önkormányzat.

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy ötmilliárd forintot kap a Diósgyőri vár a kormánytól a további fejlesztésekre: a kormányhatározat három héttel ezelőtt jelent meg a Magyar Közlönyben. Akkor arról is beszámoltunk, hogy a beruházás folytatásaként (2014-ben már részlegesen újjáépült a vár) megtörténhet a belső vár és a külső vár rekonstrukciója, valamint a vár környezetének és közlekedési kapcsolatainak rendezése. A határozatban az is olvasható, hogy az 5 milliárdot a támogatási okirat módosításával biztosítják a miskolci önkormányzatnak. Az ütemezés szerint 2017-ben és 2018-ban 2-2 milliárdot, 2019-ben 1 milliárd 50 millió forintot kap majd a város a fejlesztésre.

A miskolci önkormányzatnál érdeklődtünk, pontosan milyen fejlesztések várhatók, szerettük volna megismerni a részleteket, és az esetleges látványterveket is szívesen bemutattuk volna olvasóinknak. Ám Koczák Szilvia szóvivőtől az alábbi választ kaptuk: „A Diósgyőri vár fejlesztésének minden részletéről előreláthatóan szeptember elején sajtótájékoztatón számolunk be.”

A részletes tervekre így néhány hetet még várnunk kell…

– ÉM-HM –


Miskolc - A kormány egyetért a vár komplex fejlesztésének folytatásával. Több mint 5 milliárd forintot ad a kormány a Diósgyőri vár fejlesztésére a Modern Városok Program részeként, a határozatot a kedd délután megjelent Magyar Közlöny tartalmazza. Eszerint a kormány egyetért a vár komplex fejles...