Friss hírek

2009.03.16. 18:55

LABDARÚGÁS: Módosíthatják a Liverpool BL-negyeddöntőjének időpontját

<p>Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) mindent megtesz azért, hogy a Liverpoolnak ne a hillsborough-i tragédia 20. évfordulóján kelljen lejátszania a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét - jelentették be hétfőn.</p>

"Tisztában vagyunk az április 15-i dátum fontosságával, éppen ezért, mindent elkövetünk, hogy a Liverpoolnak ne ezen a napon kellejen lejátszania a Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóját" - mondta az UEFA elnöke, Michel Platini. "Folyamatos kapcsolatban vagyok a klubbal, ezért teljesen megértem a csapat érzéseit, hiszen sok szurkoló vesztette életét a hillsborough-i tragédiában. Az idén lesz a 20. évfordulója az 1989-es szörnyű eseményeknek, így még nehezebb lenne az együttesnek a játék" - tette hozzá.

A Liverpool csapatkapitánya, Steven Gerrard vasárnap hivatalosan kérte az UEFA-t, hogy tegyék át másik napra a csapat BL-negyeddöntőjének visszavágóját. "Biztos vagyok benne, hogy tisztában vannak a dátum jelentőségével, és tudják, hogy mit jelent ez a liverpooliaknak" - mondta Gerrard, aki egy unokatestvérét vesztette el a tragédiában. "Bármely trófea, amit idén nyerünk, azoké lesz, akik már nem lehetnek közöttünk" - tette hozzá.

A Hillsborough stadionban 96 Liverpool-drukker vesztette életét a Nottingham Forest elleni FA-Kupa elődöntő idején. A meccsre későn érkezett szurkolók agyonnyomták egymást, amikor megpróbáltak bejutni a stadionba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!