Helyi közélet

2015.09.15. 18:38

Támogatókat keres a Fazekas Gyermekkar

Miskolc - Támogatókat keres a Fazekas Gyermekkar ahhoz, hogy szeptember végén részt tudjon venni a Riminiben rendezendő nemzetközi kórusversenyen.

Miskolc - Támogatókat keres a Fazekas Gyermekkar ahhoz, hogy szeptember végén részt tudjon venni a Riminiben rendezendő nemzetközi kórusversenyen.

Cseke Gábortól, a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójától megtudtuk, az intézmény gyermekkara egyetlen magyar kórusként képviselheti Miskolcot és hazánkat a versenyen.

A gyermekkar járt már Tamperében, Belgiumban, Írországban, Bulgáriában, Arezzóban, Celjében, Olmützben és Japánban. Az elmúlt 50 év kimagasló szakmai munkájáért 2011-ben Miskolc kulturális elismerését, a Múzsa Díjat is elnyerte. Legutóbb 2012-ben Krakkóban, nemzetközi kórusfesztiválon gyermekkari kategóriában aranyminősítést szerzett, és kategóriagyőzelmet aratott, 2013-ban Ohridban nemzetközi kórusversenyen ezüstminősítést szerzett. 2014-ben az iskola jubileumi gálaműsorán egy gyermek­opera ősbemutatóját tartotta a miskolci színházban.

Karnagyi díjak

A kórus karnagya 2008 óta Balásné Molnár Ildikó, akinek 2002-ben Miskolc önkormányzata a Reményi Ede zenei díjat adományozta, majd 2012-ben Artisjus Díjat kapott a kortárs zene oktatásában és művelésében végzett kiemelkedő munkájáért. A kórus megmérettetése és szakmai munkájának bemutatása, a magyar kórusművészet értékeinek nemzetközi megismertetése a Fazekas Gyermekkar feladatai közé tartozott az elmúlt évtizedekben éppúgy, mint manapság, hangsúlyozta Cseke Gábor igazgató.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában