Friss hírek

2009.06.29. 18:03

INFLUENZA: Meghalt egy kilenc éves kislány Nagy-Britanniában, feltehetőleg az új vírustól

<p>Elhunyt egy kilenc éves kislány feltehetőleg az új influenza következtében az egyik brit kórházban, amely hétfőn jelentette be a gyerek halálhírét. A kórház közlése szerint a kislány, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, az elmúlt napokban halt meg.</p>

A gyereket a birminghami gyerekkórházban kezelték, az intézmény tájékoztatása szerint komoly egészségügyi problémával. A kórház szóvivője nem kívánt részleteket közölni a halál okáról, és azt sem árulta el, hogy a gyerek brit volt-e, és ő vagy családtagjai jártak-e esetleg Mexikóban, ahol elsőként tűnt fel az új vírus.

Brit sajtóértesülések szerint viszont szinte biztos, hogy az új H1N1-es vírus, a korábban sertésinfluenzának nevezett betegség kórokozója végzett a gyerekkel. Ha ez igaz, akkor a kilenc éves kislány a harmadik halálos áldozata a kórnak. Nagy-Britanniában, ahol az új H1N1-es influenzavírus okozta fertőzések száma a legutóbbi hivatalos összesítés szerint 2.244-re emelkedett. Közben a wimbledoni tenisztorna, a nem hivatalos füves pályás világbajnokság szervezői azt közölték, hogy a sportesemény lebonyolításában segítő személyzet néhány tagja influenza-gyanús tüneteket mutatott, ezért őket kórházi vizsgálatra küldték, de ennek ellenére a torna rendben folytatódik.

Nagy-Britanniában a sertésinfluenzás megbetegedések túlnyomó része enyhe lefolyású, a páciensek többsége gyógyszert kapott, de nem volt szüksége kórházi kezelésre. Az influenza az esetek egy kis hányadában bizonyul súlyosnak. Az új fertőzések Közép-Angliában koncentrálódnak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az új H1N1-es influenzavírus a világ 95 országában 44.287 bizonyított fertőzést okozott, ebből 180 végződött halállal. (Az országok számában Franciaország, Hollandia és Nagy-Britannia tengeren túli területei is szerepelnek).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!