Öt lakásdekorációs ötlet tavaszra

Öt lakásdekorációs ötlet tavaszra
A tavaszi időszak mindig a megújulás időszaka – nem csak a természet, de ilyenkor mi magunk is felfrissülünk: ezt a folyamatot pedig gyakran azzal is támogatjuk, hogy valamit újítunk, valamit változtatunk hajlékunkon. Összegyűjtöttünk most öt olyan lakásdekorációs tippet, melyen nem csak, hogy könnyen kivitelezhetőek, de olcsóak és praktikusak is!

Dobd fel a hangulatot egy bohókás rongyszőnyeggel! Bár egyes háziasszonyok esküdt ellenségnek tartják ezeket a kiegészítőket, mások erre esküsznek. A rongyszőnyeg mellett számos érv szól: rengeteg méret, forma, és árnyalat kapható belőle, és semmi szükség arra, hogy tisztítóba vidd őket – bizonyos időközönként elég, ha bedobod őket a mosógépbe, néhány óra múlva már meg is száradnak. További előnye ennek az egyszerű, mégis nagyszerű szőnyegtípusnak, hogy akár százforintos botokban is be tudsz szerezni belőlük nagyon kedvező áron egy-egy darabot. Ha valami igazán egyedire és különlegesre vágysz, akkor pedig vedd az irányt a kézműves vásárokba!

Új hangulat a nappaliba vagy a hálóba? Tapéta! Hacsak nem az egész lakást akarod újratapétázni, nem lesz szükséged sem segítségre, sem speciális szerszámokra. Válaszd akár az egyszerűen, akár egyedül is felhelyezhető bordűröket, vagy egy-egy színes tapétasávot a falaidra, garantáljuk, hogy egészen új, friss érzés költözik majd be lakásodba. A tapéta további pozitív oldala, hogy vásárolhatsz mosható, törölhető típust is: kisgyermek mellé, vagy zsíros, olajos környezetben máris eggyel kevesebb gondod lesz a falfelületekre. Ha már úgyis újítotok, a gyerekszobába pedig helyezzetek el rajzolható felületű tapétát – az öröm nem fog elmaradni!

Igazi konyhakert a konyhába! Sebesen közelednek felénk a napsütéses órák, így bátran válassz a konyhaablakodba néhány fűszernövényt, melyek később jó szolgálatot tehetnek a nagy főzés-sütés közepette. Remekül megél a konyhában a rozmaring, a koriander, az oregánó és a zsálya is, de bátran tarthatsz beltéri körülmények között akár petrezselymet, snidlinget, mentát, vagy bazsalikomot is. Amellett, hogy ezek a növények tényleg hasznosak lehetnek, igazán barátságos hangulatot árasztanak a konyhában, így lakásdekorációs céllal is nyugodtan termesztheted őket.

Kellemes és hasznos: tároló dobozok a polcokra! Főként kisebb alapterületű lakásokban lehet igazán praktikus a tároló dobozok bevezetése, ez pedig szintén fillérekből megoldható. Régi kartondobozokat vonj be olyan ruhák anyagaival, amiket már sosem hordasz, viszont kidobni kár lenne őket – és máris kedvedre való méretű és mintájú dobozaid lesznek, melyekben tárolhatsz ritkán használt holmikat.

Öltöztesd fel az ágyadat is! Gyakran nem foglalkozunk ezzel a témával, pedig a lakást határozottan feldobhatja egy stílusos ágytakaró – amit akár még otthon is elkészíthetsz, ha van varrógéped. Válaszd a patchwork megoldást: szintén megunt ruhadarabokat, akár törölközőt, régi pokrócokat kelthetsz ezzel a módszerrel új életre. Ezzel pedig nem csak takarékos vagy, de a környezetet is kíméled!

– PR cikk –

Címkék: