Friss hírek

2007.10.01. 14:33

OLIMPIA: Speciális Olimpia Sanghajban- magyar résztvevőkkel

<p>Megkezdte az edzéseket hétfőn Sanghajban a XII. Nyári Speciális Olimpiai Világjátékokra érkezett magyar csapat. Közben a város alpolgármestere közölte, hogy minden előkészületet megtettek és készen állnak a játékok keddi elindítására, amelyre rekordszámú, több mint hétezer résztvevő érkezett a kínai városba.</p>

164 országból 7300 atléta vesz részt a kedden kezdődő játékokon- közölte Sanghaj alpolgármestere, egyben a szervezőbizottság helyettes elnöke egy hétfői sajtótájékoztatón. Ez a szám rekordnak számít.

Magyarországot 68 sportoló képviseli, akik szombaton érkeztek meg a városba. Olimpikonjaink asztaliteniszben, atlétikában, erőemelésben, görkorcsolyában, dzsúdóban, kerékpározásban, kosárlabdában, labdarúgásban, tollaslabdában, tornában és úszásban bizonyíthatnak. A legtöbben, szám szerint tízen kosárlabdáznak és fociznak majd Sanghajban.

Az olimpia megnyitó ünnepségét a Sanghaj Stadionban tartják majd, ahova a versenyzők a Tigris és Sárkány című film zenéjéért Oscar-díjjal jutalmazott Tan Dun külön ez alakalomra komponált dallamaira vonulnak be.

A Speciális Olimpia Mozgalom az 1960-as években indult az Egyesült Államokban. A mozgalom célja, hogy az értelmi fogyatékos fiatalokat és felnőtteket tömeges sportolási lehetőséghez juttassa, és ezáltal sikerélményt nyújtson nekik, fejlessze őket testileg és lelkileg, - biztosítva azt, hogy társadalmi beilleszkedésüket ezek a sportesemények is elősegítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!