Öt forduló döntött az idei böllérkirályról Cserépfaluban

Akt.:
Készül a disznótoros finomság
Készül a disznótoros finomság - © Fotó: Tóth Balázs
Cserépfalu – Második alkalommal rendezték meg szombaton Cserépfaluban a Forralt Boros Disznótoros elnevezésű szabadtéri gasztronómiai programot.

A berezdi pincesoron több helyi borászat is kínálta a forralt bort, a téren pedig a résztvevő csapatok reggel kezdték a disznóvágást, miközben a színpadon környékbeli hagyományőrző csoportok délelőtt és délután is szórakoztatták a közönséget.

img_3424

Rajtuk kívül fellépett A Jó Lacibetyár és Matyi és a Hegedűs is, míg a sátorban az Agyagbanda zenéjére lehetett mulatni.

Öt fordulóban

Csetneki László, a zsűri elnöke elmondta, ez volt a második rendezvény, s kicsit csavartak rajta a szervezők, hét disznót dolgozott föl a 13 csapat. Öt fordulóban mérték össze tudásukat a fogópálinka kínálásától (és ízétől) kezdve a szúráson át a teljes feldolgozásig, készítettek hagymás vért, böllértálat is a csapatok. A pontverseny nyomán kialakult sorrend szerint a böllérkirály a Szentistváni Vadászok gárdája lett.

img_3466

Az eseményen részt vett Cserépfalu erdélyi testvértelepülésének, Homoródújfalunak a küldöttsége is. Az erdélyiek augusztusban is részt vesznek a bornapokon, és a cserépiek is el szoktak látogatni hozzájuk. Mint azt Cseke Miklós, Oklánd község – hozzá tartozik Homoródújfalu – polgármestere elmondta, ők hagyományos székely módon bontották a disznót és otthoni ételeket készítettek belőle.

ÉM-TB