Öt évszázad – öt talentumos ember Sárospatakon

Sárospatak – A Reformáció Emlékbizottság nevében a Református Tehetséggondozó Alapítvány a Kárpát-medencei protestáns felekezeti iskolák számára 2015-ben felhívást tett közé településük, intézményük és híres diákjaik bemutatására. A pályázók számára lehetőséget biztosítottak arra, hogy az 500 éves évforduló kapcsán bemutathassák a nagyközönségnek a Kárpát-medencei protestáns értékeket.

A pályázatban lehetőség volt bemutatni az intézményüket, az iskola jeles eseményeit, az intézményben tanult neves diákok és tanárok életútját; az intézménynek helyt adó település értékeit, különös tekintettel az épített protestáns örökségekre és protestáns művészeti értékekre, a településen élő vagy alkotó művészek, illetve neves, a tudományos életben kimagasló teljesítményt felmutató személyeket.

A versenyen a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának csapata második helyezést ért el és 75 000 forint jutalomban részesült. Az Öt évszázad – öt talentumos ember a Sárospataki Református Kollégium történetéből pályázati anyag egy IKT eszközöket is felhasználó projekt, amely során az intézményhez kötődő neves személyiségek életútját mutatták be a gimnázium tanulói.

ÉM

A csapat tagjai

Kis Gyöngy Harmat, Magyar Sophia Bella Marton Dominika Petra, Pándy-Szekeres Rachel Julianna, felkészítő tanár Csikó Szilvia.
hirdetés


hirdet�s