Öt évre ítélték jogerősen a nevelt lányát molesztáló miskei férfit

Szeged, 2012. október 26., péntek (MTI) – Jogerősen öt év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy miskei férfit, aki szexuálisan molesztálta tizenegy esztendős nevelt lányát.

A 48 esztendős, büntetlen előéletű, szakmunkás képesítésű vádlott 2004-től élettársi kapcsolatban élt a Bács-Kiskun megyei Miskén a későbbi sértett édesanyjával. Közös gyermekük mellett együtt nevelték az asszony korábbi házasságából született két gyermekét is.

2010. április 15-én délután az akkor tizenegy esztendős sértett a szobában tanult. A vádlott – kihasználva a családtagok távollétét – leült a kislány mellé, majd a sértett hangos tiltakozása ellenére benyúlt a nadrágjába, és fogdosni kezdte a kislány nemi szervét. Amikor a férfi észrevette, hogy élettársa hazatért, abbahagyta cselekményét, de az asszony meglátta, mit tett élettársa a kislánnyal, ezért a vádlottra támadt, és ütlegelni kezdte.

Ezután az asszony megszakította az életközösséget, és feljelentette a férfit a rendőrségen.

Bár a vádlott mindvégig tagadta bűnösségét, a bíróság szerint a sértett és édesanyja egyértelmű vallomása, a szakértő szintén egyértelmű véleménye alapján megállapítható, hogy a férfi elkövette a terhére rótt bűncselekményt.

A táblabíróság szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért jogerősen öt év fegyházbüntetéssel sújtotta.

– MTI –