Öt év börtönre ítéltek egy kaposvári férfit erőszakos közösülés miatt

Kaposvár  (MTI) – Öt év börtönbüntetésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság szerdán másodfokon egy kaposvári férfit, aki élettársa segédletével megerőszakolt és a lakásukban órákon át fogva tartott egy 24 éves helyi nőt. A férfi élettársa 2 év 8 hónap szabadságvesztést kapott; az ítélet mindkét esetben jogerős.

    A bíróság mindkét vádlott esetében enyhítette a korábban kiszabott büntetést: a 39 éves férfit első fokon még hat év, 34 éves élettársát pedig három és fél év szabadságvesztésre ítélték.
    Pápai Róbert elsőrendű vádlott és Somogyvári Zita másodrendű vádlott a múlt év nyarán egy éjszaka azzal állított be a szomszédban lakó fiatal nőhöz, hogy az asszonynak gyógyszerre van szüksége, majd áthívták magukhoz a szomszédot, azt ígérve, adnak neki cigarettát és kávét. A lakásukban a nőt megfenyegették, bántalmazták, s a férfi többször megerőszakolta a párja segítségével.
    A vádlottak mindvégig tagadták a nemi erőszakot, lány szavahihetőségét tanúk igazolták.
    A bíróság súlyosbító körülményként értékelte a nő hosszú ideig tartó fogva tartását, enyhítő körülménynek azt, hogy a vádlottak négy gyermeket nevelnek. Megváltozatta továbbá a másodrendű vádlott esetében a minősítést, a férfi élettársát nem társtettesként, hanem bűnsegédként marasztalta el.