Öt és fél év a rendőröknek

Miskolc – A törvényszéken folytatódik a kábítószer-kereskedéssel vádolt rendőrök ügye.

Bár a vádhatóság öt és 15 év közötti letöltendő fegyházbüntetést kért a bűnszövetségben, folytatólagosan, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaéléssel vádolt vádolt, de a bűncselekmény elkövetését mindvégig tagadó rendőrökre, első fokon öt év hat hónap börtönbüntetésre ítélte őket a Miskolci Városi Bíróság dr. Kolláth Sándor vezette tanácsa.

A bíróság a vádirati tényállást alapul véve a harmadfokú vádlott vallomásait fogadta el bizonyító erejűnek, ennek értelmében megalapozottnak találta, hogy a ferihegyi repülőtéren szolgálatot teljesítő két rendőr megegyezett egy miskolci fiatalemberrel – a harmadrendű vádlottal -, hogy ők speed-port szállítanak Budapestről, amit majd a harmadrendű Miskolcon értékesít, a hasznot pedig elosztják.

Az ügynek volt még két másik vádlottja is, ők marihuánát árusítottak a harmadrendűvel közösen – felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélte őket a bíróság, míg a harmadrendű vádlott négy év börtönt kapott.

Az elsőrendű vádlott eddig előzetes letartóztatásban várta az ítéletet, a bíróság az ő esetében enyhítette a kényszerintézkedést, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, míg a korábban óvadék ellenében szabadlábra helyezett másodrendű vádlott továbbra is lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Az ítéletet a vádhatóság képviselője tudomásul vette, de a vádlottak és védőik fellebbezést nyújtanak be ellene. Az ítélet így nem jogerős, várhatóan a Miskolci Törvényszéknek kell másod fokon döntenie a büntetőperben.

ÉM-SZPA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .