Helyi közélet

2015.12.12. 18:22

Feltétel volt a jászol természetes anyaga

Miskolc - „Betlehemi Jászol” pályázatot hirdettek a Miskolci Gráciák, összesen tizenketten küldtek be jászolt a felhívásra.

Miskolc - „Betlehemi Jászol” pályázatot hirdettek a Miskolci Gráciák, összesen tizenketten küldtek be jászolt a felhívásra.

Első az Avastetői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lett. A Gráciák ugyanakkor 2-2 második és harmadik helyet is osztottak: Balázs Győző Református Líceum; Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Gimnázium és Pedagógiai Szakképzőiskola 4/b osztály és Fráter György Katolikus Gimnázium 5–6. osztályos rajzszakkör és Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola.

Mindezek mellett különdíjak és elismerő oklevelek is gazdára találtak.

– Az volt a feltétel, hogy természetes anyagból kell, hogy készüljön és bibliai ihletettségű legyen – mondta lapunknak a pénteki eredményhirdetés előtt Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák elnöke. – Sok és színes pályamű érkezett, nincs két egyforma jászol. Egy ilyen kompozíció megszületéséig rengeteg munka kellett a szülők támogatásával és a tanárok irányításával.

Mindegyik tetszik! Ide több kellett, mint kézügyesség. Már művészi tehetség is jó, ha volt érzésem szerint, de kiemelném az autista gyerekek munkáit, akik három különböző alkotást is behoztak.

A jászolokról készült fotók megnézhetőek az Észak Facebook-oldalán.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában