Osztrák rendőr gázolt a 85-ös főúton

Segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről az az osztrák férfi, aki vasárnap éjjel 1 óra körül elütött egy fiút a 85-ös főúton, Nagycenk térségében. A férfiról később kiderült, hogy rendőr Burgenlandban. A 33 éves tiszthelyettes vasárnap délelőtt feladta magát Ausztriában. Az elgázolt fiatalember a helyszínen meghalt.

Sopron felől autózott Győr felé a 85-ös főúton egy osztrák férfi, amikor Nagycenknél elütött egy fiút a főúton. A baleset után a férfi megállt, megnézte, hogy mi történt, majd autójába ült és elhajtott. A 19 éves fiatalember felvágódott a motorháztetőre, azonnal meghalt. Az esetnek volt egy magyar szemtanúja, ő hívott mentőt és szólt a rendőröknek.

Az osztrák férfi később visszatért a helyszínre, de ekkor már nem szállt ki autójából. Hiába próbálta a szemtanú kirángatni, megint elhajtott. Egy másik magyar autós utána eredt, majd a rendőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe. Az osztrák férfi olyan nagy sebességgel száguldott, hogy nem tudták utolérni. Sopronkövesdnél egy mellékúton áthajtott Ausztriába, és autóját hátrahagyva elmenekült. A férfi végül vasárnap délelőtt feladta magát egy osztrák rendőrőrsön. A gázolóról kiderült, hogy rendőr tiszthelyettes Burgenlandban.

A baleset kapcsán gyors és hatékony együttműködés volt a két ország rendőrei között, mivel az osztrák hatóságok még az éjjel lehetővé tették, hogy magyar kollégáik is részt vehessenek a megtalált autó helyszínelésénél. A 33 éves rendőr most Ausztriában van, ellene a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást segítségnyújtás elmulasztása miatt. A nyomozóknak kell majd kideríteniük, hogy a balesetet pontosan ki okozta, illetve a gázoló ittas volt-e – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.