Friss hírek

2008.09.24. 19:09

MDF: a volt titokminiszter már a bejelentés előtt tudott a lehallgatási ügyről

<p>Azonnali választ vár az MDF Demeter Ervintől arra, hogy honnan tudta a volt titokminiszter még Dávid Ibolya szeptember 12-i bejelentése előtt, hogy adatokat akarnak gyűjteni az MDF elnökéről. Információik szerint a fideszes képviselő szeptember 11-én, délután telefonon kereste fel az országos rendőrfőkapitányt. Bencze József Draskovics Tibor igazságügyi miniszter részére készített feljegyzése szerint Demeter Ervin a lehallgatási botránnyal kapcsolatos információkra hívta fel figyelmét.</p>

A rendőrfőkapitány által készített dokumentum szerint Demeter Ervin volt titokminiszter a következőket mondta: "Ez az ügy a közérdeklődés középpontjába fog kerülni, és a következő hónapok arról szólnak, hogy a Fidesz ellopta az iratokat, Dávid Ibolyára adatokat gyűjtöttek."

Az MDF azonnali választ vár Demeter Ervintől arra, honnan volt információja arról, hogy "Dávid Ibolyára adatokat gyűjtöttek", illetve ha tudott erről a szándékról, miért nem értesítette azonnal az illetékes szerveket, vagyis miért nem tett azonnal bejelentést az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!