Osztrák műlesikló győzelem a világbajnokságon

Marlies Schild nyerte a műlesiklást a világbajnokságon az ausztriai Garmisch-Partenkirchenben. A négy magyar induló közül Döme Zsófia érte el a legjobb helyezést, 37. lett a 111 indulóból.

A verseny honlapján elérhető információ szerint az első futamban Marlies Schild előnye 0.21 másodperc volt a második helyezett finn Tanja Poutiainen előtt. 0.61 másodperccel maradt le az osztrák Kathrin Zettel, 0.79 másodperc volt a svéd Maria Pietilae-Holmner, 0.80 másodperc a német Maria Riesch hátránya.

A második futamban csak Poutiainen hibázott, és holtversenyben lett hatodik az olasz Manuela Molggel. A szlovén Tina Maze a nyolcadik helyről kapaszkodott fel ötödiknek. Riesch lett a negyedik, Pietilae-Holmner érte el a dobogó harmadik fokát, Zettel szerezte meg a második helyet. Schild előnye csökkent ugyan vele szemben, de 0.34 másodpercet megőrzött: az osztrák versenyző világbajnok lett.

A négy magyar versenyző közül a 111 indulóból Döme Zsófia a 37., Berecz Anna a 39. lett; Hellner Donáta a 48., Hellner Szelina a 49. helyen végzett.