Friss hírek

2008.11.28. 17:13

A karibi vezetők kitüntetnék Castrót

<p>A Karib-tengeri Közösség (CARICOM) vezetői kitüntetnék Fidel Castrót, Kuba korábbi elnökét - mondta a 15 tagállamot tömörítő szervezet főtitkára, Edwin Carrington pénteken. A CARICOM decemberben felszólítja majd Barack Obamát, hogy tárgyaljon Fidel öccsével és elnöki utódjával, Raúl Castróval, és javítsanak az Egyesült Államok és Kuba kapcsolatán - tette hozzá Carrington.</p>

A szervezet vezetői úgy érzik, el kellene ismerniük az "öregfiú" kivételes hozzájárulását a térségben - mondta a főtitkár. Carrington szerint Castro különösen azzal érdemelte ki az elismerést, hogy katonai segítséget nyújtott Namíbiának, Angolának és Dél-Afrikának a szabadságért, illetve az apartheid ellen folytatott küzdelmükben, valamint a karibi térségben orvosi képzést biztosított.

A CARICOM kitüntetését december 8-án kaphatja meg a 82 éves volt kubai vezető, a harmadik CARICOM-Kuba csúcstalálkozón, amelyen egyébként a kereskedelmi, gazdasági és technikai együttműködésről fognak tárgyalni. Kuba nem tagja a szövetségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!