Ösztöndíjat ad egy távközlési cég a miskolci teátrum fiatal művészeinek

Miskolc – A Miskolci Nemzeti Színház fiatal művészeinek juttat havi 40 ezer forintos ösztöndíjat a Vodafone Magyarország, az erről szóló szerződést csütörtökön írta alá Béres Attila, a teátrum igazgatója és Major Péter a társaság ügyfélszolgálati igazgatója.

A megállapodás szerint az ösztöndíjat hat fiatal színész, táncos kapja tíz hónapig.

Az eseményen Kiss János (Fidesz), Miskolc alpolgármestere példa értékűnek tartotta az ösztöndíj-programot. Mint mondta, a Miskolcon hatszáz embert foglalkoztató társaság társadalmi felelősségvállalása követendő, ez a fajta mecenatúra hozzájárulhat ahhoz, hogy a színház fiatal művészei minél jobban magukénak érezhessék Miskolcot.
A program célja, hogy megkönnyítse a pályakezdő színészek, táncosok első éveit, hozzájáruljon pályán tartásukhoz – mondta Major Péter.

Béres Attila arról szólt, hogy a 192 évvel ezelőtt megnyílt Miskolci Nemzeti Színház célja, hogy az oda szerződött fiatal színészeket megtartsák, ebben jelent segítséget az ösztöndíj.
Mecénás nélkül nincs kultúra – szögezte le, hozzátéve: ez biztonságot ad a színházat fenntartó miskolci önkormányzat támogatása mellett.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s