Ösztöndíj a miskolci tehetségeknek

Ösztöndíj a miskolci tehetségeknek
© Fotó: Kozma István
Miskolc – Áprilistól decemberig havi 30 ezer forintot használhatnak fel a Földes gimi dr. Pirkó István ösztöndíjasai.

– Nagyon örülök, hogy elnyertem! Nagy segítséget jelent, mert anyagi és egyéb téren is akadnak problémáink – mondta az egyik friss dr. Pirkó István ösztöndíjas tanuló, Pál Diána, akinek a versenyeredményei egészen kitűnőek, hiszen például országos informatikai csapatversenyen lett első társaival az idén, de biológiából is nyert már.

Bodolai Elődre, a Földes végzős, kitűnő tanulójára szintén büszke lehet a gimi: kimagasló versenyeredményei vannak fizikából és matematikából, utóbbival szeretne a jövőben foglalkozni.

– Az egyetem megalapozását szolgálná az ösztöndíj, hiszen jó lenne például konferenciákon is részt venni – tudtuk meg.

Földeses összefogás

Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet igazgatóhelyettes, a Földes Gimnázium Tehetségtámogató Alapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt, hogy szép példája a földeses összefogásnak és az öregdiákok támogató szerepének, hogy egy névtelenséget kérő öregdiák létrehozta az alapítványt.

file6v6nwrf73jkxobksboe-1

– Az alapító az egyik volt osztálytársáról, egy fiatalon elhunyt orvosról nevezte el az ösztöndíjat – fogalmazott, és hozzátette: a gyerekeknek készíteniük kellett egy komoly anyagot, amelyben az eddigi tevékenységüket – kulturálisat, tanulmányit – összefoglalták, és az osztályfőnökeik is írtak róluk jellemzést. Ugyanakkor minden diáknak készíteni kellett egy tervet is célokkal, hogy mit szeretnének elérni. A kuratórium pontozott, így született a végeredmény.

– Juhász-Léhi István –


Dr. Pirkó István ösztöndíjasok

A Földes gimnázium egyik öregdiákja alapítványt hozott létre, hogy a gimnázium hátrányos körülmények között élő tehetséges diákjait támogassa, ez a Dr. Pirkó István Ösztöndíj. Ők az első díjazottak: Bodolai Előd 12 H, Robotka Adrián 11 C, Poncsák Ákos 11. H, Pál Diána 10 H, Gyulai Márton 10 C, Orbán Balázs 10. C, Pém Sára 10. E.