Ösztöndíj a miskolci tehetségeknek

Ösztöndíj a miskolci tehetségeknek
© Fotó: Kozma István
Miskolc – Áprilistól decemberig havi 30 ezer forintot használhatnak fel a Földes gimi dr. Pirkó István ösztöndíjasai.

– Nagyon örülök, hogy elnyertem! Nagy segítséget jelent, mert anyagi és egyéb téren is akadnak problémáink – mondta az egyik friss dr. Pirkó István ösztöndíjas tanuló, Pál Diána, akinek a versenyeredményei egészen kitűnőek, hiszen például országos informatikai csapatversenyen lett első társaival az idén, de biológiából is nyert már.

Bodolai Elődre, a Földes végzős, kitűnő tanulójára szintén büszke lehet a gimi: kimagasló versenyeredményei vannak fizikából és matematikából, utóbbival szeretne a jövőben foglalkozni.

– Az egyetem megalapozását szolgálná az ösztöndíj, hiszen jó lenne például konferenciákon is részt venni – tudtuk meg.

Földeses összefogás

Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet igazgatóhelyettes, a Földes Gimnázium Tehetségtámogató Alapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt, hogy szép példája a földeses összefogásnak és az öregdiákok támogató szerepének, hogy egy névtelenséget kérő öregdiák létrehozta az alapítványt.

file6v6nwrf73jkxobksboe-1

– Az alapító az egyik volt osztálytársáról, egy fiatalon elhunyt orvosról nevezte el az ösztöndíjat – fogalmazott, és hozzátette: a gyerekeknek készíteniük kellett egy komoly anyagot, amelyben az eddigi tevékenységüket – kulturálisat, tanulmányit – összefoglalták, és az osztályfőnökeik is írtak róluk jellemzést. Ugyanakkor minden diáknak készíteni kellett egy tervet is célokkal, hogy mit szeretnének elérni. A kuratórium pontozott, így született a végeredmény.

– Juhász-Léhi István –


Dr. Pirkó István ösztöndíjasok

A Földes gimnázium egyik öregdiákja alapítványt hozott létre, hogy a gimnázium hátrányos körülmények között élő tehetséges diákjait támogassa, ez a Dr. Pirkó István Ösztöndíj. Ők az első díjazottak: Bodolai Előd 12 H, Robotka Adrián 11 C, Poncsák Ákos 11. H, Pál Diána 10 H, Gyulai Márton 10 C, Orbán Balázs 10. C, Pém Sára 10. E.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s