Osztolykán: függesszék fel a köznevelési törvény végrehajtását!

Budapest, 2012. október 29., hétfő (MTI) – Az LMP támogatja a pedagógusok sztrájk kezdeményezését és követeli a köznevelési törvény végrehajtásának felfüggesztését – jelentette be hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.

Az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke úgy fogalmazott, hogy a jogszabály egy káros folyamat eredményeként jött létre, előkészítetlen és számos “bombát” rejt magában.

A politikus hangsúlyozta, hogy az iskolák államosításáról szóló törvényjavaslatot a jövő héten “erőltetett menetben fogják letárgyalni”. Nincs kiépítve az az intézményrendszer, ami alapján a kormány az államosítását tervezi, miközben a végrehajtáshoz is hiányzik körülbelül 170-200 milliárd forint – tette hozzá.

Egyúttal arra is emlékeztetett, hogy Hoffmann Rózsa államtitkár korábban tagadta annak a hatástanulmánynak a létét, amelyikben “iskolabezárásokról és pedagógus-elbocsátásokról beszéltek”, de a tanulmány mégis nyilvánosságra került. A logika alapján ebből az következik, hogy ha 170 milliárd forint hiányzik a rendszerből, akkor iskolákat kell bezárni és pedagógusokat elbocsátani – mondta.

– MTI –