Ősztől DVTK-Jegesmedvéknek szurkolhatnak a miskolciak

Miskolc, 2015. július 23., csütörtök (MTI) – A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata felveszi a Diósgyőri VTK, azaz a DVTK nevet, eszerint változatlan szakmai irányítás mellett megújul a klub tulajdonosi háttere. A miskolci szurkolók az őszi szezontól már a DVTK-Jegesmedvéknek szoríthatnak – jelentették be csütörtökön a miskolci városházán tartott sajtótájékoztatón.

Kiss János alpolgármester a társasági szerződés aláírását követően úgy fogalmazott, a “Macik” csatlakoznak a miskolci sporthagyományokhoz és az őszi szezontól felveszik azt a nevet, amely 1910. február 6. óta a legerősebb márkanév a helyi sportéletben.

Hozzátette: a tulajdonosi háttér megerősítése érdekében csatlakozik a klubhoz Miskolc városa – a Miskolc Holding Zrt. által – és a DVTK-t működtető Borsodsport Invest Kft., de a többségi tulajdon és a szakmai irányítás közösségi kézben marad. Az arányokról elmondta: a klub 51 százalékos többségi tulajdonosa a jégkorong anyaegyesület lesz, ez garantálja, hogy nem szakad meg az a munka, amely a csapatot a csúcsra juttatta. A társasági szerződés pedig olyan garanciákat tartalmaz, amelyek szerint az anyaegyesületen kívül egyetlen más tag sem szerezhet 25 százaléknál nagyobb részesedést. Eszerint a Miskolc Holding Zrt. és a Borsod Invest Kft. is 24,5 százalékban tulajdonosa a csapatnak.

Az alpolgármester utalt arra, hogy a Jegesmedvék a 2014/15-ös szezonban megnyerték a MOL Ligát, a magyar bajnokságot, valamint a Fehérvárt legyőzve a Magyar Kupát is.

Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület elnöke úgy fogalmazott: 2015 Miskolcon a jégkorong éve. Mint mondta, az eredmények a pályán születnek, de ehhez megfelelő támogatás, forrás szükséges.

“Főként azért is, mert a csapat a következő szezonban kilép a nemzetközi, európai színtérre. Mindehhez rendelkezésre áll a megfelelő környezet, infrastruktúra, amely világszínvonalú munkát tesz lehetővé. A szakmai stáb tagjai pedig szintén képesek erre a feladatra” – részletezte.

Sántha Gergely, a Borsod Invest Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a DVTK célja, hogy felkarolja az észak-magyarországi sportéletet. Kifejtette: ennek része a Miskolci Jegesmedvékkel történt megállapodás, amely megfelelő alapot teremt arra, hogy a csapat – miután hazai porondon már mindent besöpört – a következő szezonban európai szinten is eredményeket tudjon elérni.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s