Őszre kész az új hejőpapi tornacsarnok

Akt.:
Befejezéséhez közeledik
Befejezéséhez közeledik - © Fotó: Ádám János
Hejőpapi – A Nemzeti Sportközpontokban írták alá tavaly a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében Hejőpapi településen megvalósuló tornaterem-építési beruházás vállalkozási szerződését.

A köznevelési infrastruktúra-fejlesztés alapvető feltételeinek biztosítása érdekében tornateremmel bővül Hejőpapi iskolája, amely a mindennapos testnevelést teszi lehetővé.

A tavalyi év végén megindult földmunkák során a Herman Ottó Múzeum régészeti munkatársai jelezték az építtető Nemzeti Sportközpontok és Hejőpapi Község Önkormányzata felé, hogy leletet találtak a beruházás helyszínén és leállították a kivitelezési munkát. A feltárás során népvándorlás korabeli épületmaradványok és eszközök kerültek elő. Az ásatás után folytatták a kivitelezést, mely befejezésének várható ideje: 2017. október közepe.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

A település központjában elhelyezkedő, az iskolától néhány száz méterre lévő új önálló telken épül fel a 18×30 méteres tornaterem, mely egyben a település közösségi színtere is lesz. A tornacsarnok kialakítása teljes körű, kulcsrakész kivitelben 735 négyzetméter hasznos nettó alapterülettel: 7,10 méter szabad belső magasságú, 18/30 méter alapterületű küzdőtérrel és a kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel (előtér, közlekedő, öltöző, mosdó, zuhanyzó, WC-blokkok, elsősegély, tanári szoba, tároló, szertár, gépészet). A sportpadlóval ellátott küzdőtér mérete 551 négyzetméter.

– ÉM –


Ezen a telken épül az új csarnok
Hejőpapi - Hétfőn a Nemzeti Sportközpontokban aláírásra kerül a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében Hejőpapi településen megvalósuló tornaterem építési beruházás vállalkozási szerződése. A köznevelés infrastruktúra-fejlesztés alapvető feltételeinek biztosítása érdeké...

Fotó: Matey István
Konyár – Tavaly májusban letették az alapkövét, szerdán pedig ünnepélyesen átadták a mintegy 2200 lelkes község bútorokkal és sporteszközökkel felszerelt tornatermét, amely a mindennapos testnevelésen túl kosárlabdára, röplabdára és teremfocira is alkalmas. [caption id="attachment_3443560" align...