Őszre jön az utolsó tánc

Őszre jön az utolsó tánc
Mezőkövesd, Ózd – Megyei csapataink egyaránt hazai pályán szerepelnek a férfi kézilabda NB I/B-ben. Szombaton az Ózdi KC a Füzesabonyt, a MKC U23 pedig az Algyőt fogadja az esztendő utolsó fellépésén.

Férfi kézilabda NB I/B., Keleti csoport, 13. forduló

Ózdi KC – Juhász ’99 Füzesabonyi SE (szombat, 17.00)

Szakál György, az Ózdi KC edzője:

„Feszült hangulatban várjuk a szezonzárót, mert az elmúlt két mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Mezőkövesden és Algyőn is győzelmi esélyünk volt, de sajnos a gyenge játékunk miatt mindkét találkozón alulmaradtunk. Nyerhető meccseken szerepeltünk kudarccal, ami valamilyen szinten letargiába döntötte a csapatot. Ettől függetlenül heti hét alkalommal készülünk, mert az évet győzelemmel szeretnénk befejezni, ugyanúgy, ahogy elkezdtünk. A Füzesabony a bajnokság meglepetéscsapata, hiszen újoncként tagjai a középmezőnynek. Olyan eredményeket is értek el, amire a szakma is felkapta fejét. Hazai pályán legyőzték például a Ferencvárost, de idegenben is gyűjtögettek pontokat. Jelenleg jobban állnak, mint mi, de csak egy pont a különbség. Nekünk nem maradt más hátra, minthogy megelőzzük őket az őszi idény végén. Ehhez azonban győznünk kell, nincs mese.”


Mezőkövesdi KC U23 – FKSE Algyő (szombat, 18.00)

Molnár Ferenc, a Mezőkövesdi KC U23 edzője:

„Egyáltalán nem nevezhetem optimálisnak a heti munkánkat, mert nagyon sok sérülttel és beteggel kellett számolnunk ezekben a napokban. Emellett a szalagavató időszaka az iskolában is több feladatot ad a srácoknak, amihez természetesen igyekeztünk alkalmazkodni. Ettől függetlenül bízom benne, hogy sikerrel zárhatjuk az őszi idényt. Két eltérő stílusú csapat mérkőzését láthatja majd a kilátogató közönség. Mellettünk a fiatalság és a gyorsaság szól, míg az algyőieket kipróbált, rutinos játékosok alkotják. Remélem, hogy ezúttal is gyors, dinamikus játékot tudunk nyújtani, ez lehet a fegyverünk ezen az estén. A vendégeknél rendkívül erős a kapusposzt és a bal átlövőjük, ezért nekünk a sebességi különbséget és a csapategységet kell kihasználni, s akkor lehet esélyünk a győzelemre.”