Friss hírek

2009.09.22. 08:34

Biciklivel járnak a gyõri önkormányzat dolgozói

<p>Biciklire pattanhatnak az önkormányzati dolgozók Gyõrben. A polgármesteri hivatal ugyanis saját pénzén húsz darab városi kerékpárt vásárolt. Ezeket a városházán dolgozók hivatali idõben bármikor használhatják, ha ügyet kell intézniük.</p>

Fél millió forintból összesen húsz városi kerékpárt vásárolt az önkormányzat. A hivatali dolgozók hamar rákaptak a tekerésre.

"Arra próbáljuk buzdítani a dolgozóinkat, hogy minél többen kerékpárral végezzék hivatali ügyeiket, szerencsére már most is 5 - 6 kerékpár állandó használatban van " - mondta a Független Hírügynökségnek Szakonyi Petra, a Polgármesteri Hivatal stratégiai szakértõje.

Amióta az önkormányzatnak saját kerékpárjai vannak, a polgármester és az alpolgármesterek is többet bicikliznek. Azt mondják, nemcsak gyorsabb, de környezetkímélõbb is ha egy - egy tárgyalásra bringán érkeznek.

"A környezettudatos nevelés és környezettudatos életmód kialakítása szempontjából fontosnak tartom és ezen a téren bõven van tennivalónk " - mondta Ottófi Rudolf, Gyõr alpolgármestere.

Gyõrben egyre többen járnak biciklivel munkába vagy iskolába. Sok helyen azonban veszélyes a kerékpáros közlekedés. Az önkormányzat ezért néhány éven belül 200 kilométer bicikli utat tervez, aminek megépítésére folyamatosan pályáznak.

Ezen a héten Gyõrben nem csak az önkormányzati dolgozók pattanhatnak nyeregbe. A Mobilitási Hét keretében ugyanis a város több pontján bárki ingyen bérelhet kerékpárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!