Őszinte vallomás Felföldi Józseftől

Akt.:
Felföldi József sikeres üzletemberré vált
Felföldi József sikeres üzletemberré vált - © Fotó: Derencsényi István
Budapest, Debrecen – Pillanatok alatt bekövetkezhet a baj, ez pedig kihatással lehet az életünkre.

Felföldi József, a debreceni édességgyáros üzletember, zenei producer és filantróp a Duna Televízión futó Ridikül című magazinműsorban szerepelt hétfő délután. Az adás a felhős gyermekkor témáját járta körbe; Felföldi József mellett Bagi Ivánt és Becsey Jánost is meghívták. A Ridikül háziasszonya, Dióssy Klári vendégeit egy érzékeny és őszinte beszélgetésre hívta.

– Minden a legnagyobb rendben volt, éltem az életem. Maximálisan megtettek mindent a szüleim annak érdekében, hogy boldog legyek – kezdett bele saját történetébe Felföldi József, majd azzal folytatta, hogyan vesztette el bal szemét. – Tizennégy éves koromban egy ártalmatlan hógolyózás során egy kis srác csapágygolyót tett a parittyájába és meglőtt. Akkor nem is gondoltam, hogy nagy a baj. Kértem egy tükröt, majd a látványtól elájultam, elvitt a mentő, sokkot kaptam – idézte vissza a műsorban a balesetet. – Nehéz volt feldolgozni az eseményeket. Gond volt az egyensúlyommal, figyelni kellett, hogy ne legyek kancsal. Hosszú folyamat volt, és ehhez társult az alkoholproblémám is. Külső szemmel ez nem volt látható, hogy ennyire megszenvedtem a szemem elvesztését, de belül nagyon őrölt; egy volt szerelem okán hagytam abba az ivást és tettem le a cigit, ennek már 49 éve – mesélte őszintén Felföldi József.

Nem adta fel, még keményebben dolgozott, édesapja mindig is úgy nevelte, hogy célokat állított elé, és azokat önerőből kellett elérnie.

Az isteni természet beolt minket valamilyen vakcinával, hogy ne legyünk elégedetlenek. Küzdjünk és merjük vállalni, akik vagyunk, a jelent kell kihasználni!”

– mondta a sikeres üzletember. A közel egyórás műsorban kiemelte, hogy meg kell tanulni: a gyűlölet gyűlöletet szül, és azzal nem lehet élni. Motiváltnak kell lenni, a többi emberre pedig ráhagyni, hadd irigykedjen.

ND