Őszi úti ellenség: köd, nyálka és falevelek…

Akt.:
Őszi úti ellenség: köd, nyálka és falevelek…
Őszi úti ellenség: köd, nyálka és falevelek… - © Fotó: police.hu
Miskolc – Nemcsak a járműveknek, a járművezetőknek is fel kell készülni az őszi vezetésre.

Egyre szaporodnak az őszi út- és időjárási körülmények okozta közúti balesetek. Ősszel a közlekedési balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.

Nemcsak a járműveket, a járművezetőket is fel kell készíteni az őszi közlekedésre. Fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási és útviszonyokhoz, tekintettel az esetleges ködös, esős időjárásra.

Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző balesetek. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg lehet előzni a gyalogosbaleseteket, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége is váltaná ki. Ebben az időszakban fokozott figyelemmel kell lenni a gyalogosokra.

ÉM-SZB


Őszi intelmek autósoknak
Miskolc - Legyen az autóban mindig napszemüveg, ősszel a nap vakítóbb lehet. Ősszel a közlekedési balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy a járművezetők nem az időjárási-, látási-, és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A járművezetőknek is időszerű az őszi közlek...