Őszi tóparti piknik Berentén

Őszi tóparti piknik Berentén
Berente – Az időjárás kegyeibe fogadta a horgászat szerelmeseit is a hétvégén. A berentei Őszi tóparti piknik elnevezésű horgász-, és főzőversenyre összesen 36-an neveztek.

A reggeli pára után délelőttől már ragyogó napfény derítette jó kedvre a versenyzőket. Varga Béla, a horgászegyesület elnöke és Fiszter Ferenc, az Észak-magyarországi Horgászegyeseület kazincbarcikai csoportjának a vezetője hirdette ki az eredményt. A horgászverversenyt Orosz Jánosné Zsóka nyerte 3440 gramm hallal, a második Szántó Lajos lett 3320 grammal, a harmadik pedig Orosz János 2280 grammal. Az ízletes ebédet – szarvas gulyást – Pintér Bálint és családja főzte, Kocsis István segédkezett nekik. A Vöröstölgy Vadásztársaság biztosította a szarvashúst. A főzési versenyben Lipták Béla és neje végzett az élen.
A berentei horgásztónál pénteken megtartott viadal után az önkormányzat és a horgászegyesület vendégül látta a résztvevőket és a vendégeket. Volt nagy érdeklődéssel kísért tombolahúzás is, és nem maradt el a szokásos jó hangulat sem.