Friss hírek

2009.02.19. 19:51

A Nabucco bizottság brüsszeli szimpóziumot szervez

<p>Országgyűlés Nabucco bizottságának elnöke szerint a januári budapesti konferencia után még számos megoldandó kérdés maradt a vezeték megépítésével kapcsolatban, ezért szükségesnek tartja, hogy a legfontosabb döntéshozók a közeljövőben ismét tárgyalóasztalhoz ülhessenek. Ennek érdekében a magyar európai parlamenti képviselőkkel közösen a bizottság március 3-án Brüsszelben Nabucco szimpóziumot szervez - áll Kóka János csütörtöki közleményében.</p>

A rendezvény témái között szerepelnek a többi között a kormányközi megállapodások lezárásának kérdései, a gazdasági válság lehetséges hatásai a gázvezeték megépülésére, egy közös európai energiapolitika létrehozásának kérdései, illetve az uniós finanszírozási források bevonásának lehetőségei.

Az egynapos rendezvényre meghívást kapott az Európai Unió energiaügyi biztosa, a külügyekért felelős biztos, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke, a magyar Nabucco nagykövet, az EU Nabucco koordinátora, Európai Parlamenti képviselők, valamint az érintett országok brüsszeli állandó képviseletei. Beruházási oldalról szeretnék, ha az Európai Beruházási Bank (EIB), illetve az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökei is jelen lennének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!