PannErgy-MVLC

2020.02.03. 10:00

Az első félidő volt a jobb

Szombaton Szegeden szállt vízbe a Pann­Ergy-MVLC férfi vízilabdacsapata.

Molnár István

Tizennégy gólt dobtak a miskolciak

Forrás: ÉM

A férfi élvonal A csoportjában, az alapszakasz 10. fordulójában a hét végén idegenbe szólította a kötelesség a miskolci együttest. Az első ráúszásnál Nagy Á. elhozta a labdát, majd nem sokkal később Vadovics meg is szerezte a PannErgy 2020. évi első bajnoki találatát (0–1). Egy perc tizenkilenc másodperc telt el a nyitónegyedből, amikor Milicic volt jó helyen, és megduplázta a borsodi fórt (0–2). A házigazdának nem igazán voltak lehetőségei, azonban a vendégek a Misic által hozott kiállítás után, Vadovics révén ismét megzörgették a csongrádi hálót (0–3). A szépítést Bogdanovic hozta össze az 5. percben (1–3), aztán a pályaválasztó kihagyott egy hat az öt elleni helyzetet. A nyitó felvonás utolsó két percében kihagyott, kivédett lövéseket láthattak a nézők, így maradt az állás.

A miskolciak diktáltak

A második negyedet az Európa-bajnokságot megelőző utolsó keretszűkítésen kiesett Nagy Á. gólja nyitotta (1–4), viszont 22 másodperc múlva Mekkel is „beköszönt” (2–4). Foskolos támadóhibája, de Bogdanovic labdacsenése következett, aztán Stojanovic védekezett túl keményen. Büntetőt kapott a Szeged, Bogdanovic kísérletét viszont Mizsei hárította. Semmi nem ment, sem itt, sem ott, a távolság nem nőtt, nem csökkent. Már a 15. percben járt az óra, amikor Vadovics megúszásból bevágta az ötödik miskolci „dugót” (2–5). Nagy Á. egy kisbüntetést gyűjtött, aztán visszaérkezve 2–6-ra alakította a meccset. Molnár D. ekkor 33, Mizsei 67 százalékon állt a védések tekintetében.

A harmadik menetben közel két percet kellett várni arra, hogy ismét rezdüljön a háló: ez Misicnek sikerült, centerben járt túl Molnár D. eszén (2–7). A szegediektől Bogdanovic igyekezett leginkább, akcióból elért találatával lett az eredmény 3–7. Az MVLC csapatkapitányát, Misicet nem tudták semlegesíteni, a fórt ő maga használta ki (3–8). Teljesen az MVLC elképzelései szerint alakult a mérkőzés, előnyben Vadovics volt pontos (3–9). Ki más, mint Bogdanovic következett a sorban (4–9), aztán Farkas K. „szedte szét” Misicet, az ötméterest Vadovics bevágta (4–10). Tizenkilenc másodperc volt a dudaszóig, időt kért a labdát birtokló Szeged, Palotás kihasználta a helyzetét (5–10).

Kilenc a negyedikben

Az utolsó negyedben Boros szintén nem hibázott ember­előnyben (6–10), míg Nagy Á. löketét védte a csongrádiak portása. Miskolci fórnál következett az időkérés, megbeszélték a figurát az MVLC-sek, Lőrincz kihagyta a helyzetet. Viszont a játékszer maradt a csapatánál, és Misic harmadszor is betalált a csatán (6–11). A nap játékosa Vadovics volt, hatodik találata 6–12-t ért, amit egy Bogdanovic–Krijestorac-gólváltás követett (7–13). Boros ötméteres során volt biztos kezű (8–13), aztán ismét ugyanő kapott ilyen san­szot, ismét bevágta a labdát (9–13). Nagy Á. is jelentkezett újfent, már 8 gól született eddig ebben a nyolc percben (9–14). Foskolos mutatta magát, eredményesen (10–14), az összecsapást Krijestorac előnyből kihagyott lövése zárta. Az MVLC az első félidőben jól védekezett, a másodikban kevésbé, de győzelme nem forgott veszélyben.


Szegedi FVCS – PannErgy-Miskolci VLC 10–14 (1–3, 1–3, 3–4, 5–4)

Szeged, 200 néző. V.: Tóth, Kovács

Szeged: Molnár D. – Bogdanovic (4), Kiss Cs. (-), Palotás (1), Foskolos (1), Boros (3), Farkas K. (-). Csere: Berki (-), Somlai (-), Bicskei (-), Mekkel (1), Blank (-), Szedmák (-). Vezetőedző: Szabó Zoltán

MVLC: Mizsei – Nagy Á. (3), Vadovics (6), Lőrincz (-), Misic (3), Milicic (1), Stojanovic (-). Csere: Kazsimér (k), Vismeg B. (-), Manzi (-), Krijestorac (1), Hornyák (-), Vismeg Zs. (-), Hajdu A. (-). Vezetőedző: Vidumanszky László

Gól/emberelőnyből: 2/8, ill. 4/7

Gól/büntetőből: 2/3, ill. 1/1

Szabó Zoltán: – Nagyjából olyan meccs volt, mint amilyet vártunk. Egy harcos, magabiztos és játéktudásban jelenleg felettünk lévő Miskolc volt a vendégünk. Ha az eredményt nézzük, akkor akár elégedettek is lehetnénk, de mi a nyújtott teljesítményt nézzük. Voltak nagyon szép dolgaink, ám védekezésben az a készség, amivel az MVLC rendelkezik, ma nekünk sok volt.

Vidumanszky László: – Amiért jöttünk, hogy megszerezzük a pontokat, azt elértük, és mindenkinek tudtam lehetőséget adni. Kicsit hosszú volt a szünet, kicsit nehezen indultunk, a 3–0 ellenére is. Készülünk a következő mérkőzésre, sok sikert kívánok a továbbiakban a Szegednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában