Összvonalas bérlet: 2006-tól nincs Miskolcon

Akt.:
MVK: Ebben az évben nőtt a villamossal közlekedők száma.
MVK: Ebben az évben nőtt a villamossal közlekedők száma. - © Fotó: facebook.com/mvkzrt
Miskolc – „Jó és szép az új villamos, de soha sem utazom vele, mert az Avason lakom, az Újgyőri főtéren dolgozom, míg a gyerekem a Szentpéteri kapunál lakik.” – írja Olvasónk. „Az egyvonalas buszbérlet így nem elég: miért nem lehet már kapni az összvonalas bérletet? Miért kell olyan szolgáltatásért fizetnem, amit soha nem használok?”

Olvasónknak Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője adja meg a választ: – Miskolcon az összvonalas bérletet 2006–ban vonták ki a „forgalomból” – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak. „A közönségszolgálati irodában ezzel a kérdéssel kapcsolatban azóta évente kevés megkeresés érkezik, az is inkább az okokra kérdez rá. Az MVK Zrt.-nek a bérlettípus megszüntetésével elsődleges célja volt, hogy ahol lehet, ott az utasokat a villamosra szállítsa át. Mivel Miskolc kelet-nyugati tengelyén villamosközlekedés van, amelynek korszerűsítése nemrég fejeződött be, ami ösztönzőleg hat az arra közlekedők számára, de ehhez más is szükséges volt, mint az összvonalas bérlettípus megszüntetése. A helyette rendelkezésre álló kombinált bérlet a villamos használatára ösztönöz.”

Többen villamossal

Pásztor Imre arról is beszélt: ebben az évben nőtt a villamossal közlekedők száma, ami azt is jelenti, hogy Miskolcon többen választották a közösségi közlekedés környezetbarát módját, ami a város célkitűzéseivel is egyezik.

„Az új CNG üzemű buszok beszerzésétől és üzemszerű működtetésétől azt reméljük, hogy tovább fog növekedni a környezetbarát közösségi közlekedést választók száma, és megmarad a villamoson is megnövekedett utasszám.” – tette hozzá Pásztor Imre. „Fontos kérdés az ár is, amiben az összvonalas nem lenne versenyképes a kombinált bérlettípus árával, ami szintén a megszüntetése mellett szólt. Más magyarországi nagyvárost tekintve, ahol van villamosközlekedés, ott sincs havi összvonalas bérlet.”

ÉM-JLI


A hónap végéig megjönnek az új buszok

Miskolc – Az MAN-flotta dizájnban olyan lesz, mint a Skoda villamosok, és a kamerákon kívül WIFI is lesz rajta. tovább »

MVK: November 8-án, vasárnap közlekednek egyes áruházi járatok

Miskolc – 2015. november 8-án, vasárnap a szombati menetrend szerint közlekedni fog az ingyenes Auchan 2-es és a 44-es járat, ez utóbbi rövidebb üzemidővel. Négy forduló erejéig a 3-as járat is érinti az áruházat. tovább »

MVK: Valós idejű infó GPS alapon

Miskolc – „A jót könnyű megszokni, ezért amikor valami nem működik, hiányzik” – írta az Észak-Magyarország előfizetője. tovább »

Videó: Így tömegközlekedtünk régen Miskolcon

Miskolc – Évtizedekkel ezelőtt Kováts Miklós rendezésében készült egy dokumentum film, amely a miskolci tömegközlekedés történetét mutatja be. Az MVK Zrt. szerencsére megőrizte, mi meg nézhetjük! tovább »

MVK: miért nem ütemesen járnak a buszok?

Miskolc – Olvasónk szerint egyszer falkaszerűen jönnek a buszok, máskor egy sem. Miért? tovább »

Kisgyermekes bérlet Miskolcon – Civil javaslat, megvizsgálják…

Miskolc – Kedvezményes kisgyermekes bérlet bevezetését kezdeményezi egy miskolci édesanya. tovább »

Talán másként

Érdekes olvasni a közösségi portálokon a kommenteket a miskolci most „mit lehet csinálni a buszon, villamoson és mit nem” ügyekről. Mert minden éremnek nemcsak kettő, hanem több oldala is van. Kiss László jegyzete. tovább »

Eszünk, iszunk, vagy utazunk?

Miskolc – „Higgyék el, előfordulnak olyan esetek is, amikor az ellenőrt megtapsolják…” Interjú: Szórád Róberttel, az MVK Zrt. üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatójával. tovább »

hirdetés


hirdet�s