Összefogtak a gyerekek nyári élményeiért a cégek

Ily módon is köszönik a felejthetetlen élményeket a tábor kis résztvevői
Ily módon is köszönik a felejthetetlen élményeket a tábor kis résztvevői
Tarcal – Vállalkozások adományából valósult meg a vöröskeresztes gyermektábor Tarcalon.

A Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezetének szervezésében 22 nehéz sorban élő kisgyermek táborozhatott Tarcalon június 16-tól 20-ig. A területi szervezet hat településéről, Bükkábrányból, Tiszaújvárosból, Mezőcsátról, Taktaszadáról, Mezőzomborról, Szerencsről érkeztek 10–12 éves korú gyermekek a táborba. A nappali programokhoz házigazdaként tarcali gyermekek is csatlakoztak.

A tábor első napjaiban az ismerkedésen és barátkozáson túl a település megismerése volt a fő cél. A táborlakók megtekintették Tarcal néhány fő nevezetességét, a Borfaluban lévő helytörténeti kiállítást, az Áldó Krisztus-szobrot a hozzá vezető sétánnyal, a Harlekin Tánc Stúdió nyílt főpróbáját is. A tábor egész ideje alatt a játék, az önfeledt kikapcsolódás, a közös élmények szerzése állt a középpontban, de a Vöröskereszt eszmeiségével, céljaival és fő feladataival is megismerkedhettek a gyerekek. A hétvégén strandoltak Nyíregyházán az élményfürdőben, a tokaji városnézést pedig sétahajózás színesítette. A gyerekek fájó szívvel vettek búcsút egymástól a záróestet követően.

A táboroztatás gondolata a Vöröskereszt munkatársainak fejében született meg, ezt követően kellett az anyagi forrásokat előteremteni. A megkeresett vállalkozások önzetlenül ajánlották fel a támogatásukat. A gyerekek számára a szállást a Mária Zarándokház biztosította, a kedvezményes ellátásról Tarcal önkormányzata, a helyi vállalkozások és magánszemélyek is gondoskodtak. A táboroztatás valamennyi költségét adományokból teremtette elő a területi szervezet, ezért a szervezők lapunkon keresztül is köszönetet mondanak az érintett vállalkozásoknak felajánlásaikért, melyek nélkül a tábor nem valósulhatott volna meg!

ÉM


A tábort támogatták

Inno-Comp Kft., Lénárt-Tech Kft., Narádi Invest Kft., Polipack Kft., Tisza Automotive Kft., Tiszaújváros Transz Kft., Tiszaújvárosi Vizi Sport Egyesület, T-Forex Kft., Viktori Kft., Whist Kft.