Összefogás Tibikéért: Újra nézhet mesét a beteg kisfiú

Dányi Tibike egy új laptopot kapott
Dányi Tibike egy új laptopot kapott - © Fotó: police.hu
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság állománya gyűjtést szervezett egy beteg kisfiú érdekében, akitől kórházi kezelése alatt ellopták a laptopját. A rendőrök a tolvajt elfogták, a laptopot pedig pótolták a kisfiúnak.

Az ünnepélyes adományátadás 2015. augusztus 18-án volt Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában. Az eseményen részt vett dr Fazekes Csaba r. őrnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály vezetője, dr. Gaskó Bertalan r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, dr. Csiba Gábor a B-A-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa, valamint prof. Dr. Barkai László a Gyermekegészségügyi Központ intézetvezető főorvosa.

Az adománygyűjtés előzményeihez tartozik, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság 2015. július 13-án nyomozást rendelt el lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az akkor még ismeretlen férfi 2015. július 12-én 12 óra 30 percet megelőzően Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Gyermekegészségügyi Központ Gyermekonkológiai Onkohematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztály részlegéről egy ott fekvő 10 éves beteg kisfiú laptopját eltulajdonította. Az elkövető azonosítása érdekében 2015. július 20-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrségi felhívást tett közzé a tettes elfogása érdekében. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai 2015. augusztus 3-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Gábor 30 éves helyi lakost. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, egyben elmondta a nyomozóknak, hogy az ellopott laptopot a Búza-téren 5000 forintért eladta. Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat, gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

laptop_tema_011

Tekintettel arra, hogy a 2014 novembere óta kórházban kezelt kisfiú egyetlen elfoglaltsága az volt, hogy a laptopján mesét nézett a rá váró kezelések között, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a megyei Bűnmegelőzési Alapítvánnyal közösen a laptop pótlására gyűjtést szervezett. A főkapitányság állományának és a kezdeményezéshez csatlakozó vállalkozásoknak (Szinva Net Informatikai Zrt., SzoftverABC, Magyar Telekom Nyrt.) köszönhetően rövid idő alatt annyi felajánlás gyűlt össze, hogy nemcsak a laptopot sikerült pótolni, hanem hangfal szettel, fejhallgatóval, laptop táskával, laptop hűtővel, led lámpával, mesefilmekkel, számítógépes játékokkal és egy mobilinternet kapcsolattal is sikerült megtoldani az adományt.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-


Brigitta gondban: hová vigye majd a kórházból Tibikét?

Miskolc – Arra nem számított a család, hogy legnagyobb gyermeküket súlyos betegség támadja meg. tovább »

Betegen, bajban

Látom a videót, amint a gyermekkórház kórteremének ablakán besurran a tolvaj, s hóna alá kapva a laptopot, egy szempillantás alatt el is tűnik vele. Elképzelem a nagybeteg kisfiút, aki visszatér az ágyához, s csak hűlt helyét találja az eszköznek, amelyet azért kapott a szüleitől, hogy játékkal, filmnézéssel sikerüljön elterelnie a figyelmét a betegségéről. Szalóczi Katalin jegyzete. tovább »