Összefogás a nehézsorsú családokért, adományoznak a Mento Kft. munkatársai

Akt.:
Összefogás a nehézsorsú családokért, adományoznak a Mento Kft. munkatársai
A Mento Kft. kollégái adománygyűjtést rendeztek. Az adományok Asztalos Péternek, a vizsolyi általános iskola igazgatójának, Kovács Zsolt lelkipásztornak és Sándor Bélánénak köszönhetően a 100 Juhocska Gyerekházon keresztül jutnak el a rászorulókhoz.

A környezetvédelmi projektek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Mento Környezetkultúra Kft. számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás.

„Felelősen gondolkodó cégként törekszünk arra, hogy minden lehetséges módon segítséget nyújtsunk a nehéz körülmények között élő családoknak. Sajnos sok embertársunk él mély szegénységben, akiknek nehézséget jelent a napi étkezések, a meleg ruha, a védelmet nyújtó otthon biztosítása önmaguk és családjaik részére.” – mondta Hercsik István, a cég vezetője. A Mento Kft dolgozói szívügyüknek tekintik az adományozási kedv és hajlandóság növelését a térségben és ennek érdekében „házon belül” januárban elindítottak egy adománygyűjtési akciót a rossz szociális körülmények között élők megsegítésére.

Az adományozni szándékozó kollégák révén számos jó állapotban lévő használt ruha, jó minőségű játék, könyv gyűlt össze. A Mento Kft. munkatársai szeretnének ezzel a megmozdulásukkal is egy újabb hagyományt teremteni a cég életében valamint ösztönözni másokat is az összefogásra.

Az összegyűjtött ruhák, játékok Asztalos Péternek, a Vizsolyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola igazgatójának, Kovács Zsolt lelkipásztornak és Sándor Bélánénak köszönhetően a 100 Juhocska Gyerekházon keresztül jutnak majd el a rászorulókhoz.

A Mento Kft. célja, hogy a nehéz sorsú családok támogatásával egyidejűleg, felhívja az emberek figyelmét a környezeti fenntarthatóság megóvására is, nem elfeledve a tényt, hogy ami az egyikünknek szemét az a másikunknak akár igazi kincs lehet. Sokunk szekrényében rejtőzik ugyanis, olyan alig vagy egyáltalán nem használt ruha, játék, amelyre már nincs szükség és rég kidobásra ítéltetett, ahelyett azonban, hogy ténylegesen kidobnánk, gondoljunk ilyenkor azokra, akiknek még ennyi sem adatott meg.