Sport

2015.10.12. 09:58

DVTK Jegesmedvék: Guggenberger a múlté

Miskolc - Elváltak az útjai a DVTK Jegesmedvéknek és Mark Guggenbergernek: a kapus távozik.

Miskolc - Elváltak az útjai a DVTK Jegesmedvéknek és Mark Guggenbergernek: a kapus távozik.A Macik szombaton kora reggel jelentették be, hogy a tengerentúli portás sérülése súlyosabb a várttól, bokaműtét vár rá, így hónapokra kidőlt a sorból. A 26 esztendős sportolóra klubja – amely a szerződésbontást kezdeményezte – nem számíthat, ennek következtében Guggenberger hamarosan hazarepül, az Egyesült Államokba.

Sérülten jött

– Több „monda” is kering a kapussal kapcsolatban – mondta Egri Gergely, a DVTK Jegesmedvék csapatvezető-menedzsere. – Mark sérülten érkezett hozzánk, holott a profi világban az a sportszerű, ha egy játékos teljesen egészségesen érkezik új csapatához. Mivel ez nem így történt, kénytelen volt elfogadni azt a döntésünket, hogy szolgálataira a jövőben nem tartunk igényt. Zajlik a ligaküzdelem, hamarosan következik Kontinentális Kupa-fellépésünk, Guggenberger pedig, ezt a tüzetes vizsgálatok feltárták, a legjobb esetben is csak három hónap múlva szerepelhetne, akár itt operálják meg, akár az Egyesült Államokban, vagy Kanadában.

Egri Gergelytől megkérdeztük: a kapus bajaihoz hozzájárult-e, hogy nem saját felszerelésében, hanem a méretére nem való kölcsöncuccokban védett, mire a sportvezető így felelt:

– Szerelést nem hozott, de nem is kellett hoznia. Mi mondtuk neki, hogy a szállításért ne fizessen tetemes túlsúlyt, majd itt kap tőlünk mindent, amire csak szüksége van. Az úgynevezett mamutnak, vagy más kelléknek tehát semmi köze nincs a sajnálatos esethez. Ha nem sérülten jön hozzánk, akkor erről a felszerelésügyről most nem is beszélnénk.

Nem kapkodnak

A DVTK Jegesmedvék a kialakult helyzetben két döntés közül választhatnak: vagy szétnéznek a nemzetközi piacon és „vásárolnak” egy másik kapust, vagy megbíznak fiataljaikban, Adorján Attilában és Kiss Bencében.

– Nem fogunk kapkodni, az biztos – folytatta Egri Gergely. – Annyi kapus van a világon, hogy tengert lehet rekeszteni velük, olyat nem hozunk, aki esetleg éppen csak megfelelő. Így egyelőre a Mol Ligában és a Kontinentális Kupában egyaránt fiataljainkra építünk, nekik adunk bizalmat. Mivel az átigazolási szezon január 31-ig tart, van időnk az alapos mérlegelésre, a kialakult helyzet értékelésére és az esetleges változtatásra.

A csapatvezető-menedzsernek szóba hoztuk Gyenes Dávidot, aki korábban már erőssége volt az akkori Miskolci Jegesmedvéknek, majd vállműtétje után a végleges visszavonuláson gondolkodott, de újrakezdte. Róla így vélekedett Egri Gergely:

– Gyenes Dávid jelenleg az U18-as és az U20-as keretünk tagjaival dolgozik. Azt a szakmai stábunk tagjai döntik majd el, hogy ismét a nagyok közé vezénylik-e, vagy sem…

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!