Friss hírek

2009.05.08. 15:58

Megújuló aluljárókat és tiszta illemhelyeket ígér Hagyó Miklós Budapesten

<p>Tizenhét kiemelt budapesti aluljáróban biztonsági kamerákat helyeznek el és sűrűbb lesz a takarítás is - számolt be pénteki sajtóbeszélgetésén Hagyó Miklós. A főpolgármester-helyettes hozzátette: három helyen öko-aluljárót alakítanak ki és folytatódik az akadálymentesítés is. A politikus érdemi változást ígért a nyilvános mosdók területén is.</p>

Hiába a gyakori járőrözés, az aluljárókban nincs tartós eredmény, ami a biztonságérzetet illeti - mondta Hagyó Miklós. A főpolgármester-helyettes szerint a térfigyelő kamerák beszerelése hozhat változást. Első körben 17 helyen szerelnek fel "vandálbiztos" kamerákat. A képi adatok három központba, a Fővárosi Közterület-felügyelethez, a BRFK közrendvédelmi főosztályára, valamint a BRFK Teve utcai igazgatási központjába futnak be. A térfigyelők kalkulált költsége 410 millió forint, az üzemeltetés pedig 18-38 millió forintba kerül évente, attól függően, mennyi működik. A személyes adatokat csak a rendőrség kezelheti.

Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: javítják az aluljárók műszaki állapotát, a Blaha Lujza téren, az Astorián és a Ferenciek terén pedig öko-aluljárókat alakítanak ki, szelektív hulladékgyűjtőkkel. Tizenhét aluljárót már teljesen akadálymentesítettek, további nyolcat pedig részlegesen, de a munka folytatódik.

Palkó György, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. vezérigazgatója a budapesti illemhelyek állapotának javítását jelentette be, de még nem tudta megmondani, hogy mikor és mennyi készülhet el. Hozzátette: gondolnak a kisgyermekesekre is, így pelenkázó is lesz. Érdekességként arról is beszámolt: a nyilvános mosdókba a csatornahő visszaforgatásával padlófűtést is szerelnének, hogy a téli időszakban könnyebb legyen tisztántartani.

Hagyó Miklós a budapesti útburkolati jelek teljes körű felújításáról azt mondta: a munka már megkezdődött és 2010 végéig teljesen elkészül. A munkások többnyire éjszaka és hétvégén dolgoznak majd, a program pedig 1,2 milliárd forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!