Orvvadászok lőtték ki gazdája mellől a szelíd kutyát

Feltehetően orvvadászok lőttek ki gazdája mellől egy szelíd kutyát Kecskemét határában egy erdős részen vasárnap. A kutya gazdája tűzre valót gyűjtött egyik ismerőse területén, amikor a lövés eldörrent. Az asszony nem ijedt meg a durranástól, mert sűrűn vadásznak a környéken, kutyája azonban elszaladt. Csak otthon vették észre, hogy a kutya valamitől vérzik. Az eset után a Menhely Alapítvány tett feljelentést a rendőrségen.

A kutya és gazdája vasárnap délelőtt a közeli erdős, bokros részen gyűjtöttek rőzsét. Az állat nem ment messzire gazdájától, a közelben szaglászott, amikor eltalálták. Az asszony nem ijedt meg a durranás hallattán, mert az mindennapos a közelben. Csak otthon vették észre, hogy a kutya oldala vérzik. Kecske Józsefné a Független Hírügynökségnek azt mondta, szerinte szándékosan lőtték meg az állatot, mert nem lehet egy kutyát egy őzzel, vagy vaddisznóval összekeverni. Ha viszont valóban egy eltévedt golyó okozta a sérülést, akkor – bár nagyon sajnálja házi kedvencét -, azért annak örül, hogy nem őt találta el a lövedék.

A kutya most már jobban van, de az orvos szerint komoly fájdalmai vannak és a fertőzésveszély miatt még nincs túl a nehezén. Az állatorvos azt mondta, egyértelmű, hogy lőtt sebe van a kutyának. Ahogy megvizsgálta még azt is megállapította, hogy nem apró vadaknál használt sörétes lövedék találta el, hanem ólomgolyós, amivel nagy vadakra lőnek.

Az asszony nem tudta, hogy mit kezdjen a sérült állattal, ezért a Menhely Alapítványtól kért segítséget. Szabó Attila az ebrendészet vezetője elmondta, a kutyát azonnal megvizsgáltatták és elláttatták a saját orvosukkal, majd felvették a kapcsolatot a helyi vadásztársasággal, hogy az adott időben ki vadászott a környéken, de hivatalosan senki nem volt beírva a vadászati naplóba. Ezért azt gondolják, hogy valaki orvvadászott a környéken, ezért állatkínzás miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

A kutya még további orvosi ellátásra szorul. Gazdái azonban ezt nem tudják azt finanszírozni, ezért az alapítvány átvállalta a teljes orvosi eljárás költségét.