Orvvadászok garázdálkodtak Algyőn

Feltehetően orvvadászok áldozatává vált az a vaddisznó, aminek a maradványait a napokban találta meg Algyőn az Orpheus Állatvédő Egyesület egyik munkatársa.

A tetem egy vasúti átkelőhelytől néhány méterre volt a földre ledobva. Az állatvédők felhívják a figyelmet arra, hogy az erdőkben garázdálkodó orrvadászok nemcsak az állatokat, hanem az erdőben sétáló embereket is veszélybe sodorhatják. Az orvvadászok évente többtíz milliós kárt okoznak a megyékben, országosan ez az összeg többszáz millió forint is lehet.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület keddi közleménye szerint az Algyőn talált vaddisznót valószínűleg hurokkal ejtették el, majd megnyúzták, és a bőrét a fejével együtt kidobták egy elhagyatottabb területre. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

Az állatvédők szerint nem ritka, hogy a fegyverét helytelenül használó emberek nemcsak állatokban, hanem például az erdőben kiránduló emberekben is végzetes sérüléseket okoznak. Bárki orvvadászatot tapasztal, az semmiképpen se próbálja megakadályozni a fegyvereseket, hanem menjen biztonságos helyre és hívja a rendőrséget.
– Független Hírügynökség –