Orvvadász határőr

Orvvadászat és lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt nyomozás indult egy körmendi határőr ellen. A 33 éves tiszthelyettestől tucatnyi, valószínűleg lopott vad trófeáját foglalták le a rendőrök.

A férfi akár hivatalosan is vadászhatott volna, mert fegyvertartási és vadászati engedélye is van, csakhogy az elejtett állatokat nem jelentette a vadásztársaságnak. Ez lopásnak minősül – mondta az ügyről tartott szerdai sajtótájékoztatón Szendrődi Barnabás, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője.

A férfinél úgynevezett Makarov lőszereket is találtak. Olyan típust, amilyent csak a rendvédelmi szerveknél használnak. A Határőrségnél is, ezért valószínű, hogy a lőszerek a férfi munkahelyéről származnak. Ezért indult ellene lőszerrel való visszaélés miatt is vizsgálat.

A körmendi határőr véletlenül bukott le, amikor orvvadász társánál – akit egyébként lakásbetörésekkel is gyanúsítanak – házkutatást tartott a rendőrség. A házkutatáson ugyanis egy fotóalbumot találtak a rendőrök, amelyek vadászatokon készültek. Ezeken a felvételeken szerepelt a határőr is.

A orvvadászat miatt három ember ellen indított eljárást a rendőrség eljárás.

A határőrt múlt hét pénteken vette őrizetbe a rendőrség, de az ügyet hétfőn átadták a Vas Megyei Főügyészségnek. Azóta a férfi szabadlábon védekezhet, mert a nyomozó ügyész nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatását.