Orvosi eszközöket, szülő- és vizsgálóágyat kapott a Borsod megyei kórház

Miskolc – Orvosi eszközöket, valamint szülő- és vizsgálóágyat kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház szülészeti- és nőgyógyászati osztálya, a szükséges forrást adománygyűjtési akció részeként teremtette elő a párt megyei női tagozata.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz tői tagozatának országos elnöke az MTI-nek azt mondta: civil szervezetek, magánszemélyek és helyi vállalkozások segítségét kérték a nagy értékű orvosi műszer és egyéb eszközök beszerzéséhez.

Felidézte: az osztály a megyei kórház területén a régi, korszerűtlen épületből átköltözött a Csillagpontnak nevezett centrumba, ahol 21. századi körülmények várják a várandós kismamákat és az újszülötteket, de az eszközök nem voltak ilyen jó állapotban. Ezért tavaly jótékonysági gálavacsorát tartottak, amelyre az adományozók mellett a megyei kórház orvosai is meghívást kaptak. A rendezvény célja az volt, hogy a sajtó segítségével széles körű társadalmi összefogásra buzdítson és felhívja a figyelmet az akció jelentőségére.

Ez év tavaszáig több mint 33 millió forintot sikerült az osztály rendelkezésére bocsátani. Az adományból nyolc kardiotokográfot (CTG) vásároltak az osztálynak, ezzel a műszerrel egyszerre figyelhető meg a magzat szívműködése és a méh aktivitása. Emellett öt, speciális szülő- és két vizsgálóágyat is beszereztek – ismertette a politikus.

Nagy Gábor, a szülészeti és nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa kiemelte, a szakmai modernizáció szempontjából szükséges eszközök megvásárlásával pontosabban követhetik majd nyomon az újszülöttek és az anyák állapotát.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s