Örülnek az átépítésnek Miskolcon

A tető megújulását többen is említették
A tető megújulását többen is említették - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Nem okozott fennakadást, de széleskörűbb felújításra lenne szükség a Búza téren.

Előrehaladott állapotban van a Búza téri autóbusz-állomás felújítása. A helyszínen kérdeztük az embereket, hogyan vélekednek az átépítésről. Sokan arról vallottak, hogy kevéssé érzékelték a munkálatokat, mégis nagy bizalmatlanság jellemezte a válaszokat. Az utazók közül csak egyvalaki árulta el a teljes nevét és néhányan még a keresztnevüket sem mondták meg.

Nem érintette a változás

– Felsőzsolca felé szoktam közlekedni, és az útvonalamon az elmúlt időszakban sem kellett változtatnom. Kevéssé érint az átépítés, mert a megálló ott maradt, ahol volt. Egyébként nem igazán tudom megítélni, hogy a buszpályaudvar jobb, vagy rosszabb lett-e. Nem érzékelek nagy változást, de összességében szerintem jó kezdeményezés, mint ahogy bármilyen fejlesztés – osztotta meg velünk véleményét dr. Villás Petra.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

V. Éva szintén örül a felújításnak, bár saját bevallása szerint keveset látott belőle.

– Nehezen tudok véleményt alkotni a kérdésről, mert mindig csak átutazóban vagyok a Miskolc-Debrecen vonalon. Néha szoktam olyan kisebb településekre kirándulni, mint amilyen Bükkszentkereszt. Általában rohanok, és csak leszállok és felszállok a buszokra. Magával a közlekedéssel elégedett vagyok, mert minden nagyon gyors, de szerintem ezzel együtt jó kezdeményezés, hogy építkeznek, – mondta.

Ne csak a tetőt újítsák

– Az átépítésre nagyon nagy a szükség a Búza téren, de amit én tapasztalok, hogy csak a tető készült el, ez viszont borzasztó kevés – folytatta a beszélgetést H. V. Ilona.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

– Jó lenne a kátyúkat is eltüntetni, a kukákat kicserélni. Elég sok dohányzó utas jár erre, akik elvonulnak a sarokra. Én például oda is helyeznék csikkgyűjtőt. A lezárás ideje alatt nehéz volt a tájékozódás, főleg, amikor a kazincbarcikai részt zárták le, ahol rendszeresen közlekedem. Nem táblázták ki rendesen, hogy melyik busz, honnan indul és az információt is alig találtam meg – méltatlankodott az utas.

Hiányzik a mellékhelyiség

Egy fiatal férfi a mosdót és a várótermet hiányolta.

– Edelény, Sajószentpéter irányba szoktam utazni. A közlekedésemben nem okozott fennakadást, hogy átépítés volt. Ami feltűnt, hogy a szocreál épület komolyabb lett, és kijavították a tetőt is. Viszont nem tudom pontosan, hogy van-e egyáltalán mellékhelyiség, vagy vizesblokk, ahová várakozás közben elmehetne az ember, ami minden távolra utazónak jól jönne – jegyezte meg V. Henrik.

– DA –