Őrület! Mátészalkán kirabolták a tolvajt!

Akt.:
Őrület! Mátészalkán kirabolták a tolvajt!
© Illusztráció: getty images
Mátészalka – Idén március elején öt perc alatt két lopás is történt az egyik mátészalkai áruházban, ráadásul mindkétszer ugyanazt az árut lopták el: előbb az áruháztól, aztán a tolvajtól.

A Mátészalkai Járási Ügyészség vádirata szerint a román állampolgárságú vádlott 2018. március 5-én délelőtt bement Mátészalkán az egyik hipermarketbe, ahol a bevásárlókocsijába több mint 150.000,- forint értékben pakolt különböző márkás szeszesitalokat és szalámikat. Ezt követően fizetés nélkül, a pénztárakat megkerülve a vevőszolgálati pult előtt elhaladva kitolta a bevásárlókocsit az eladótérből, azonban ezt észlelte a biztonsági őr, aki kamerával figyelte a vádlottat. Az őr azonnal akcióba lépett, és próbálta megállítani a román férfit, aki erre futásnak eredt, a bevásárlókocsit pedig az áruház bejáratánál hagyta.

Az üldözést végző biztonsági őr látta, hogy egy másik férfi a gazdátlan bevásárlókocsit eltolja a bejárattól, azaz próbálja magának megszerezni az abban lévő árukat. Szerencsére ekkor érkezett meg a munkahelyére az áruház másik biztonsági őre, aki a parkolóban – társa iránymutatása alapján – elfogta az újabb tolvajt, aki már a táskáiba kezdte pakolni a bevásárlókocsiból a lopott dolgokat.

Végül a román férfit is sikerült az áruház parkolójában feltartóztatnia a biztonsági őrnek.

A bontatlan italokat és a sértetlen csomagolású szalámikat az áruháznak a helyszínen visszaadták, így a lopással okozott kár teljes egészében megtérült.

A büntetlen előéletű és beismerő vallomást tett román vádlottal szemben az ügyész pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak, míg a tőle lopó magyar vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, ugyanis ez utóbbi vádlott alig egy éve már volt büntetve más bűncselekmény miatt.

– Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő –